Articles Posted in the " Kronikë " Category

 • Top Channel: Ja sesi malazezët deformojnë historinë shqiptare

  Fati aktual i shqiptarëve të Malit të Zi është i lidhur me shkelje të shumta të të drejtave të tyre. Të çarë e përçarë në forca të shumta politike, të rrudhur në lirinë ekonomike e zhvillimore në zonat ku jetojnë, në pamundësi për të qenë vërtetë të lirë, në një tokë ku nuk janë të […]


 • Në Shkrel u përkujtua 70 vjetori i Kryengritjes së Malësisë së Madhe (video)

  Ditën e premte u përkujtua në Shkrel të Malësisë së Madhe, 70 vjetori i Kryengritjes Antikomuniste të Malësisë së Madhe, e cila shënohet si e para kryengritje antikomuniste në Shqipëri. Me këtë rast, Komuna e Shkrelit nderoi disa prej luftëtarëve, të cilët u ngritën të parët për të kundërshtuar regjimin komunist që po vendosej në […]


 • REPORTAZH: Fshati Poprat dikur i populluar e sot pothuajse i boshatisur

  Fshati Poprat i cili i takon bashkësisë Lokale të Trieshit dhe në kuadër të Komunës Urbane të Tuzit ndodhet rreth 28 kilometra nga kryeqyteti Podgoricë. Emri i këtij fshati edhe pse jo i vërtetuar shkencërisht, rrjedh nga Ilirishtja që do të thotë rrafshlartë ose fshat mbi shkëmb. Fshati në fjalë kufizohet nga veri-lindja me bjeshkën […]
 • Ullishta e Valdanosit në bregdetin e Ulqinit (video)

  Ullishta e Valdanosit në bregdetin e Ulqinit, e cila është ndër më të njohurat në Mesdhe, është pothuajse e shkatërruar si pasojë e çështjes së pronësisë. Ullishta gjatë viteve të kaluara ishte në menaxhimin e ish-Ushtrisë Jugosllave, e cila planifikonte të ndërtonte një bazë të madhe ushtarake në Adriatik. Ullishtarët dhe shoqatat civile sot shprehin […] • Salaj lajmëron Policinë Komunale për rastin e Shasit – Ja konstatimi i tyre

  Bashkësia Lokale Katërkollë në lidhje më lajmin e publikuar në portale elektronike për devastimin e zonës arkeologjike të Qytetit të Vjetër të Shasit, ku u lajmërua marrja e gurëve nga murët rrethues të qytetit, është lajmëruar mënjëherë Policia Komunale. Më datë 14.01.2015, Kryeshefi i Policisë Komunale sëbashku më dy inspektorë si dhe përfaqësuesit e B.L.Katërkollë […]


 • Thaçi anashkalon gazetarin e televizionit BOIN nga Malësia

  Televizioni Boin nga Tuzi i Malësisë është i vetmi medium elektronik i kësaj natyre që programacionin e vet e ka të tërin në gjuhën shqipe. Por gjatë vizitës së Hashim Thaçit në Mal të Zi ka ndodhur një moment aspak i këndshëm për gazetaret e këtij mediumi. Në konferencën për gazetarë zv. kryeministri i Republikës […]