Articles Posted in the " Kronikë " Category


 • Intensifikohen punimet në infrastrukturën rrugore në Komunën e Ulqinit

  Kryetari i Ulqinit Loro Nrekiqi me bashkëpunëtorë vizituan vendpunimet në Kllezën dhe në Shën Gjergj ku këto ditë po punohet intensivisht në asfaltimin dhe meremetimin e rrugës. Siç mësohet nga Komuna e Ulqinit, në fshatin Kllezën asfaltohet rruga me gjatësi 800 metra, ndërsa në Shëngjergj ajo ka gjatësi 1500 metra. Vlera e këtyre projekteve është […] • Nënshkruhet marrëveshja për rekonstruimin e rrugës Tivar – Krythë

  Kryetari i Komunes së Ulqinit Loro Nrekiqi, ai i Tivarit Dushan Raiçeviç dhe Drejtori i drejtorisë për komunikacion Savo Paraça nënshkruan marëveshtjen për rekonstruimin e rrugës regjionale të njohur si R-29 -Tivar – Kameniçki most – Krythë e Katërkollës. Sië mësohet nga Komuna e Ulqinit, në ceremoninë e nënshkrimit kryetari i Ulqinit Loro Nrekiqi tha […]


 • Fillon sezoni i gjuetisë, ja risitë

  N.P. Ulqini e cila administron me vendet e gjahut në Komunën e Ulqinit, lajmëron gjuetarët e interesuar se sezoni i gjuetisë 2020/2021 fillon me 09.08.2020 v. Njëherit informojmë gjuetarët që të iu permbahen ligjit për gjueti dhe ti nderojn ditët e gjojes të cilat janë e diela dhe ditet e festave shtetërore, mësohet nga drejtori […]


 • Përfundoi rekonstruimi i rrugës në lagjen Gjerana 1

  Kryetari i Ulqinit Loro Nrekiqi dhe bashkëpunëtorët e tij vizituan rrugën e porsaasfaltuar në Lagjen Gjerana 1, rruga 28 dhjetori. Me këtë rast ai tha se ky projekt është me rëndësi të veçantë për vendasit dhe qytetarët e komunës, veçmas gjatë stinës së verës kur komunikacioni është i rënduar dhe se ky aks do të […]


 • Tragjedi në Bunë

  Një sakrificë dhe heroizëm që nuk duhet të kalohet thjesht si lajm kronike Një 39 vjeçar, baba i katër fëmijëve po kthehej me motorr nga qyteti ku kishte blerë disa ushqime për familjen dhe dhurata për fëmijët e tij të vegjël për Bajram.Duke kaluar afër lumit të Bunës dëgjon një grua që bërtiste me ngashërim […]


 • Urimet e udhëheqësve politike me rastin e Kurban Bajramit

  Besimtarët e fesë islame sot dhe për katër ditë me radhe festojnë Kurban Bajramin. Përveç urimeve për harmoni, solidaritet, begati për të gjithë dhe të na shërbejë  si moment i vetëdijesimit tonë, që ta respektojmë njëri-tjetrin, dinjitetin dhe vlerat njerëzore kësaj radhe urohet edhe për shtimin e kujdesit dhe masave mbrojtëse kundër korona virusit. Me […]


 • NAMAZI I BAJRAMIT NUK DO TË FALET NËPËR XHAMIA

  Nga Meshihati i Bashkësisë Islame në Mal të Zi mësohet se Namazi i Bajramit nuk do të falet në xhami, për shkak të situatës së përkeqësuar epidemilogjike. Nga nesër dhe për katër ditë me radhe besimtarët e besimit islam do të fesojnë festën e madhe të Kurban Bajramit.