Articles Posted in the " Politikë " Category

 • Kërkesë: Ku shqiptarët janë shumicë në Mal të Zi, flamuri pa kufizime

  Deputeti në Parlamentin e Malit të Zi, Nik Gjeloshaj, ka kërkuar që përdorimi i flamurit në komunat ku shqiptarët përbëjnë shumicën, të jetë gjatë gjithë kohës e jo veç gjatë festave shtetërore. Diskutimi i deputetit të Alternativës Shqiptare Nik Gjeloshaj në Parlamentin e Malit të Zi rreth propozim ligjit mbi zgjedhjen, përdorimin dhe shfaqjen publike […]
 • Nimanbegu dhe Shkrela në Parlamentin evropian

  Tema: “Kufijtë e mençur – Sfidat evropiane, përvojat nacionale, rruga përpara” Në Parlamentin Evropian në Bruksel më 23 dhe 24 shkurt do të mbahet takim ndërparlamentar të Parlamentit Evropian dhe parlamenteve nacionale në temën: ” Kufijtë e mençur – Sfidat evropiane, përvojat nacionale, rruga përpara “. Në takimi do të marrin pjesë përfaqësuesit e komisioneve […] • KKSh, PD LD në MZ dhe LQSHI urojnë për pavarësinë e Kosovës

  Këshilli Kombëtar i Shqiptarëve në Mal të Zi, Partia Demokratike dhe Lidhja Demokratike në Mal të Zi kanë dërguar urim për përvjetorin e 7-të të pavarësisë së Kosovës. Urimi i KKSh-së Urime Ditën e Pavarësisë E nderuara Presidente Jahjaga, I nderuar Kryeministër Mustafa, Në emër të Këshillit Kombëtar të Shqiptarëve në Malin e Zi dhe […]


 • Komuna e Ulqinit uron 7 vjetorin e pavarësisë së Kosovës

  Kryetari i Komunës  së Ulqinit Z.Fatmir Gjeka  i ka  dërguar një mesazh  urimi  Kryeministrit të Kosovës Isa Mustafa  me rastin e 17 shkurtit  Ditës  së Pavarësisë së Kosovës. Në mesazh  ndër  të  tjera thuhet: I nderuar Z. Kryeministër, Kam  rastin  e  lumtur që në emër të Komunës së Ulqinit  dhe në emrin tim personal  tju  […]


 • FORCA dhe Partia Demokratike do të fitojnë nga 102 mijë euro

  Partitë politike në këtë vit për punën e rregullt do të fitojnë nga buxheti rreth 4 milion euro ose rreth 800 mijë euro me tepër se në vitin e kaluar. Shuma e përgjithshme prej 4 milion euro në nivelin vjetor  u ndahet partive proporcionalisht me  numrin e mandateve të fituara.  Sipas  të dhënave të cilat […]


 • Kërkesë për formimin e gjyqit themelor në Tuz

  Deputeti i ASH,  Nikë Gjeloshaj, ka dorëzuar amendamentin  në propozim ligjin për gjykatat e për të cilin do të duhej të deklarohet Kuvendi i Malit të Zi. Ai me këtë amendament ka propozuar formimin e gjyqit themelor në Tuz. Duke pas para sysh se Gjyqi themelor në Podgoricë  përfshin edhe territoret e komunave urbane, Tuz […]