Articles Posted in the " Politikë " Category


 • Tivar: Miratohet buxheti, presionin ndaj këshilltarit shqiptar Ismail Doda

  Diten e marte eshte zhvilluar mbledha e Kuvendit te Tivarit, ku dhe përkundër veshtiresive eshte votuar projektbuxheti per vitin 2015 i Komunës së Tivarit. Epizodi më interesant ishte momenti kur duhej votuar buxheti, pasi shumica qeverisese nuk i kishte numrat e nevojshem prej 19 këshilltarësh per te votuar buxhetin. Sipas jedro.me, në ato momenta ka […]


 • Turqit marrin tokën për 30 vjet me qira – Nënshkruhet kontrata për Akua parkun

  Sot në Komunën e Ulqinit u realizua nënshkrimi i kontratës për ndërtimin e Akua parkut në Shtoj. Kontrata u nënshkrua nga kryetari i komunës z.Fatmir Gjeka, dhe përfaqësuesi i kompanisë turke “D.O.O. Ulqin Aqua Park & Entertainment”, Bijello Pole, z. Sahret Hajdarpasic, shkruan faqja në internet e komunës së Ulqinit. Në kuadër të kontratës, kompania […]


 • Lluksiç: Së shpejti statusi për komunën shqiptare të Tuzit

  Në një konferencë për shtyp sot në Tiranë zëvendëskryeministri malazez tha se edhe pse për këtë çështje nuk ka akoma një konsensus të plotë, shumica është e mendimit që Tuzit t’i jepet statusi i tij i veçantë. Elona Memushi Zëvendëskryeministri malazez, njëkohësisht dhe Ministër i Punëve të Jashtme dhe Integrimit Evropian, Igor Luksiç deklaroi se […]


 • Nimanbegu: Ministria e pakicave me panotë në Tuz ka bërë akt diskrimues

  Ministria për të Drejtat e Njeriut dhe Pakicave në Malin e Zi, para disa ditësh ka nisur fushatën mediatike për Ligjin për ndalimin e diskriminimit, me moton “ Respektoj, mbështes, mbroj, përfaqësoj njëriun” Në kuadër të këtij projekti mu në qënder të Tuzit, në billbordet (panot) promovuese janë vendosur sloganet e lartëpërmendura në gjuhën zyrtare. […]


 • Sulejmani: Nuk kishte keqpërdorime, si ti paguanim këngëtarët nga Shqipëria

   Institucioni i Kontrollit Shtetëror ditë më parë kishte dhënë një opinion negativ në Raportin vjetor financiar të Partisë Demokratike për vitin 2013 Në lidhje me këtë për të përditshmen Vijesti sekretari i Partisë Demokratike Haxhi Sulejmani ka pranuar se në raportin vjetor rreth punëve financiare të kësaj partie ka pasur lëshime, por jo edhe që […]