Articles Posted in the " Politikë " Category

 • Tërhiqet nga procedura ligji për simbolet nacionale

  Ministria për të Drejtat e Mjeriut dhe të Pakicave e ka tërheq nga procedura kuvendore  propozim ligjin për zgjedhjen dhe përdorimin publik të simboleve nacionale për shkak të numrit të madh të amendamenteve. Siç trasnemton rtcg, këtë e ka kumtuar ministri për të drejtat e njeriut dhe të pakicave Suad Numanoviq, në mbledhjen e Këshillit […]
 • Kërkesë: Ku shqiptarët janë shumicë në Mal të Zi, flamuri pa kufizime

  Deputeti në Parlamentin e Malit të Zi, Nik Gjeloshaj, ka kërkuar që përdorimi i flamurit në komunat ku shqiptarët përbëjnë shumicën, të jetë gjatë gjithë kohës e jo veç gjatë festave shtetërore. Diskutimi i deputetit të Alternativës Shqiptare Nik Gjeloshaj në Parlamentin e Malit të Zi rreth propozim ligjit mbi zgjedhjen, përdorimin dhe shfaqjen publike […]
 • Nimanbegu dhe Shkrela në Parlamentin evropian

  Tema: “Kufijtë e mençur – Sfidat evropiane, përvojat nacionale, rruga përpara” Në Parlamentin Evropian në Bruksel më 23 dhe 24 shkurt do të mbahet takim ndërparlamentar të Parlamentit Evropian dhe parlamenteve nacionale në temën: ” Kufijtë e mençur – Sfidat evropiane, përvojat nacionale, rruga përpara “. Në takimi do të marrin pjesë përfaqësuesit e komisioneve […] • KKSh, PD LD në MZ dhe LQSHI urojnë për pavarësinë e Kosovës

  Këshilli Kombëtar i Shqiptarëve në Mal të Zi, Partia Demokratike dhe Lidhja Demokratike në Mal të Zi kanë dërguar urim për përvjetorin e 7-të të pavarësisë së Kosovës. Urimi i KKSh-së Urime Ditën e Pavarësisë E nderuara Presidente Jahjaga, I nderuar Kryeministër Mustafa, Në emër të Këshillit Kombëtar të Shqiptarëve në Malin e Zi dhe […]


 • Komuna e Ulqinit uron 7 vjetorin e pavarësisë së Kosovës

  Kryetari i Komunës  së Ulqinit Z.Fatmir Gjeka  i ka  dërguar një mesazh  urimi  Kryeministrit të Kosovës Isa Mustafa  me rastin e 17 shkurtit  Ditës  së Pavarësisë së Kosovës. Në mesazh  ndër  të  tjera thuhet: I nderuar Z. Kryeministër, Kam  rastin  e  lumtur që në emër të Komunës së Ulqinit  dhe në emrin tim personal  tju  […]