Articles Posted in the " Aktualitet " Category

 • Arsimi në gjuhën shqipe në Mal të Zi (video)

  Shqiptarët  janë të pakënaqur me gjendjen e arsimit në gjuhën shqipe në Mal të Zi dhe kërkojnë nga institucionet shtetërore të vendit respektimin e të drejtës  elementare të arsimit në gjuhën amtare. Në të gjitha trevat ku jetojnë shqiptarët në Mal të Zi është duke u nënshkruar peticioni me moton “Stop diskriminimit, duam të arsimohemi […] • 22 NËNTOR 1880- ATËHERË KUR ULQINI U MBROJT ME LUFTË

  (Me rastin e përvjetorit të betejës në Anë të Malit ) Ana e Malit ( Komuna e Ulqinit), ashtu si edhe shumë vendbanime të tjera shqiptare,me vendimet e Kongresit të Berlinit (1878), Konferencës së Ambasadorëve në Londër (1913) si dhe asaj të Parisit (1919) u ndanë padrejtësisht nga trungu i shtetit të tyre amë-Shqipërisë dhe […]


 • Gëzim Ibroçi mbetet i papunë

  Gazetari i njohur në qytetin e Ulqinit por tashmë i njohur edhe si protagonisti kryesor  organizatori i protestës dhe peticionit ”STOP diskriminimit – Duam te rsimohemi si shqiptarë”, nga muaji tetor gëzon statusit e të papunit. ” ( 20.09.2007—20.10.2014 )…. 7 vite, 1 muaj e 20 ditë pune të regjistruara në librezën e punës si […]


 • Nënshkruaj edhe ti – Peticioni kundër diskriminimit në arsim tani edhe online

  ”Me kërkesë të diasporës tonë që jeton larg vendlindjes, kemi bërë të mundur nënshkrimin e peticionit online – “STOP diskriminimit,duam të arsimohemi si shqiptarë “.Njëkohësisht mundësi kjo edhe për shqipëtarët që jetojnë në Rozhajë, Plavë,Guci, Malësi e Tivar. Të gjithë bashkë, arsimi na përket të gjithve,të mbrojmë dinjitetin.”, në këtë formë iniciatori Gezim Ibroçi iu […]


 • Tivar: Partitë shqiptare kërkojnë përdorimin e gjuhës shqipe në administratë

  Koalicioni Shqiptar (LD ne MZ,Forca,PD) përmes përfaqsuesit të vet ne Kuvendin e Komunës së Tivarit z.Ismail Doda ka dorëzuar kërkesen për përdorim zyrtar te gjuhës shqipe në administraten e kësaj komune. Kjo kerkes bazohet në te drejten e perdorimit të gjuhës amtare nga banorët shqiptar që jetojnë në këtë komunë,e drejtë kjo që e lejonte […] • Krijuesi Agron Ujkashi paraqitet me një novelë grafike me legjenda anamalase

  (Artistët  paraqiten punimet e tyre në formë të novelave grafike duke venë theksin tek ato  me tematikë të trashëgimisë kulturore jomateriale: gojëdhëna  dhe  legjenda shqiptare . Novela grafike me të cilen u paraqit krijuesi  Agron Ujkashi  trajton një prej legjendave  anamalse që tregon një ngjarje të lidhur më Qytetin e Vjetër të Shasit,  një prej […]