Articles Posted in the " Aktualitet " Category

 • Krijuesi Agron Ujkashi paraqitet me një novelë grafike me legjenda anamalase

  (Artistët  paraqiten punimet e tyre në formë të novelave grafike duke venë theksin tek ato  me tematikë të trashëgimisë kulturore jomateriale: gojëdhëna  dhe  legjenda shqiptare . Novela grafike me të cilen u paraqit krijuesi  Agron Ujkashi  trajton një prej legjendave  anamalse që tregon një ngjarje të lidhur më Qytetin e Vjetër të Shasit,  një prej […]
 • ”Shpëton Kriporja” – Do të vazhdohet me prodhimin e kripës

  Plani Hapësinor për zonën bregdetare të Malit të Zi dhe Plani urbanistik për qytetin e Ulqinit parasheh vazhdim për prodhimin e kripës, zhvillimin e turizmit shëndetësor, vëzhgimin e zogjëve si dhe stazë për bicikleta në zonën e Kripores së Ulqinit. Ky është rezultati i një punishte ku pjesmarrës kanë qenë edhe studentët. Siç qendron situata […]


 • Gjashtë raste me sëmundjen “Gjuha e Kaltër” në komunën e Ulqinit (video)

  “Gjuha e Kaltër” quhet sëmundja e ardhur nga Afrika e cila ka pushtuar të gjithë Ballkanin, sëmundja tashmë është shfaqur edhe në Kosovë. Sipas inspektimeve kjo sëmundje nuk transmetohet nga kafshët tek njeriu, por sjell dëme të mëdha në ekonominë blegtorale. “Gjuha e Kaltër” është një sëmundje e cila transmetohet tek kafshët nëpërmjet pickimit të […]


 • 68 vjet pas Hoxhës, Rama në Beograd

  Të hënën kryeministri shqiptar Edi Rama do të shkojë për vizitë zyrtare në Beogra që paraqet një ngjarje historike në marrëdhnjet diplomatike në mes Shqipërisë dhe Serbisë Vizita e fundit e një udhëheqësi të shtetit shqiptar në Beograd ka qenë ajo e vitit 1946 kur janë takuar Enver Hoxha dhe Josip Broz Tito. Shkuarja e […]


 • NËNTË SHOQATA UNIFIKOJNË PROGRAMIN PËR CËSHTJEN KOMBËTAR

  Në publikimet dhe deklarimet e mëhershme shoqatat shqiptare me veprimtari në SHBA,  me origjinë nga shteti i sotëm i Malit te Zi janë prononcuar shumë herë se janë për bashkimin dhe unifikimin e diasporës shqiptare në një zë të vetëm. Shoqatat tona e dëshmuan këtë deklarim të tyre në takimin e 2 Nëntorit 2014 që […] • Komuna: Për kredinë prej 1,2 milion euro, nën hipotekë 30 000m2 tokë?

  Komuna e Ulqinit në mënyrë që të marrë kredinë prej 1,2 milion euro nga Atlas banka, do të duhet që nën hpotekë të vendos afër 30 000m2 tokë të taksapaguesve të qytetit të Ulqinit. Ky është përfundimi i bisedave disa mujore në mes të përfaqësuesve të Atlas bankës me udhëheqësve të komunës. Nëse këtë marrëveshje […]


 • Aktoret e ”Servantesi dhe Dulçinea” në Zonë e lirë (video)

  Shfaqja ”Servantesi dhe Dulçinea” është paraparë që ditët në vazhdim të jepet në Tiranë dhe Durrës. “Servantesi & Dolcinea”  do te shfaqet ne Teatrin Kombetar ne Tirane te marten me 28.10.2014 ne oren 19, kurse ne Durres ne teatrin “Aleksander Moisiu ” te merkuren me 29.10.2014 me fillim ne oren 18. Por ditën e premte […]