Articles Posted in the " Aktualitet " Category

 • Vende të lira të punës në SH.F. ”Mareshali Tito” në Ulqin

  Shoqata joqeveritare ”PROMUL” në kuadër të projektit ”NDIHMESË NË ZGJIDHJEN E PROBLEMEVE NË TREGUN E PUNËS NË ULQIN” i cili është përkrahur edhe nga komuna e Ulqinit në konkursin për organizatat joqeveritare vazhdon me publikimin e konkurseve për vendet e lira të punës në qytetin tonë. Publikimi i konkurseve është ndër pikat më interesante që […]


 • Tërhiqet Shkreli, ul çmimin

  Shqiptaro-amerikani Martin Shkreli, që me vendimin e tij për të rritur me 5000% çmimin e “Daraprimit” u shndërrua në njeriun më të urryer, është tërhequr nga vendimi i tij dhe ka njoftuar se do të ulet çmimi i pilulave që ndihmon personat e prekur nga AIDS-i. Shkreli, që drejton “Turing Pharmaceuticals”, deklaroi për mediat amerikane […]


 • ARMËT E DEDË GJO’ LULIT NUK NDRYSHKEN KURRË !

  Nga Fritz RADOVANI: Në Malësi të Mbishkodres – Mbas faljes së Sulltanit 1911. ■TË GJITHË KËTA BURRA KANË ARMË…Arma e Tyne ishte Formula “Atdhé e Fé”! Prandej edhe fituene! Dokumentat e Fototekës Marubi, ata të arkivuemet në revistat e kohës Leka, Hylli i Dritës, Cirka, Lajmëtari i Zemres së Krishtit etj… Janë thesari ma i […] • Themelohet organi këshillues për Kriporen – Ja kush janë anëtarët nga Ulqini

  Organi  këshllues që ka për qëllim shkembimin e mendimeve dhe informatave në lidhje me Kriporen e Ulqinit  në mënyrë që të sigurohet zhvillimi i qendrueshëm i saj  si dhe mbrojta, është themeluar para disa ditëve në mbledhjen konstituive të udhëheëqsisë së kësaj fabrike. Siç mësohet, themelimin e këti organi e ka iniciuar NP ”Parqet nacionale […] • Komuna e Ulqinit ka inkasuar 207 mijë euro nga taksa e banimit

  Gjeka: Sezoni veror 2015 në Ulqin  shumë  i suksesshëm. Shkruan Gjekë Gjonaj Kryetari i Komunës së Ulqinit Fatmir  Gjeka, në takimin e të premtes me gazetarë e vlerësoi shumë të suksesshëm.  sezonin e sivjetshëm turistik  Ai duke iu refereuar të dhënave të Organizatës turistike   tha se numri i turistëve të evidentuar këtë vit është dy […]


 • Vende të lira të punës në Ulqin – Ja profilet që kërkohen

  Shoqata joqeveritare ”PROMUL” në kuadër të projektit ”NDIHMESË NË ZGJIDHJEN E PROBLEMEVE NË TREGUN E PUNËS NË ULQIN” i cili është përkrahur edhe nga komuna e Ulqinit në konkursin për organizatat joqeveritare vazhdon me publikimin e konkurseve për vendet e lira të punës në qytetin tonë. Publikimi i konkurseve është vetëm njëra pikë nga disa […]


 • I lindur në SHBA por nuk harron rrënjët e veta

  Shkruan Esad Gjonbalaj Gjenerata te tera te lindura ne SHBA u rriten duke marshuar e protestuar për lirin e trojeve shqiptare i tille është edhe i riu Dardan Fazli Gjonbalaj, që duke shquar këtë foto vrenë  hapërimin e Dardanit drejt te ardhmes por edhe të arriturat kombit shqiptare në dy dekadat e fundit. Dardani u […]