Articles Posted in the " Aktualitet " Category


 • ARGUMENTI KUNDËR SOCIALIZMIT

   Socializmi si subjekt debatesh midis kandidatëve demokratë për president Nga Frank Shkreli Socializmi, si një ideologji dhe si një sistem qeverisjeje është bërë sivjet subjekt debatesh, në fushatën paraprake për president, midis kandidatëve të Partisë Demokrate, këtu në Shtetet e Bashkuara.  Në debatin e fundit midis 10-kandidatëve të kësaj partie, tërhoqi vëmendjen shkëmbimi, për këtë […]


 • Ilir Harasani i Lëvizjes URA kundër ndërtimeve në Pyllin e pishave

  Qeveria e Malit të Zi në mbledhjen e mbajtur të enjten solli Vendimin për hartimin e Planit Detaj Urbanistik (PDU) “Pinjesh – Pylli i Pishave”, si dhe Vendimin për hartimin e PDU-së “Hotelet dhe vilat e kategorisë së lartë”, po ashtu në Pinjesh. “Synimi i hartimit të PDU-së është që përmes analizës së përmbajtjeve të […]


 • TIKA e gatshme të kyçet në projektet infrastrukturore të komunës së Ulqinit

  Në Ulqin qëndroi Delegacioni i grupit të miqësisë së Kuvendit të madh popullor të Republikës së Turqisë me Malin e Zi Delegacioni Turqisë i kryesuar nga Erol Kavunxhu në përcjelljen e Nënkryetarit të Parlamentit Genci Nimanbegu, Ambasadores së Turqisë në Mal të Zi Songul Ozan dhe Koordinatorit të TIK-ës Mehmed Unal u pritën nga Kryetari […]


 • Universiteti i Prishtinës ka shpallur konkursin plotësues, afatin e dytë të aplikimit

  Universiteti i Prishtinës “Hasan Prishtina“, ka shpallur konkursin plotësues – afatin e dytë (II) të aplikimit, për pranimin e studentëve në studimet themelore – bachelor, për vitin akademik 2019/2020. Për të gjithë të interesuarit, paraqitja e dokumentacionit fillon nga data 13.09.2019 deri më datën 19.09.2019, ndërsa provimi pranues do mbahet më datë 21 dhe 23.09.2019 pranë fakultetit përkatës, sipas orarit të caktuar. Dokumentacioni i nevojshëm për aplikim është:– […]


 • DEMOKRACIA NUK PRET -ROLI I SHOQËRISË CIVILE

   Me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Demokracisë, 2019  Nga Frank Shkreli Ashtu si çdo vit edhe sivjet me 15 shtator, bota shënoi Ditën Ndërkombëtare të Demokracisë.  Dita Ndërkombëtare e Demokracisë, e përcaktuar si e tillë më 2007-n me një rezolutë nga Asamblea e Përgjithëshme të Organizatës së Kombeve të Bashkuara, (OKB) me qëllim që të […] • Demokracia duhet t’i ngjajë shiut që i lag të gjithë njëlloj

  Nga Gladiola  JORBUS 15 Shtatori ose Dita Ndërkombëtare e Demokracisë është një mundësi për të përkujtuar se demokracia duhet të njëjtësohet me njerëzimin. Demokracia mbështetet në trajtim, përfshirje dhe pjesëmarrje të barabartë. Ajo është një element themelor për zhvillimin e paqes dhe të drejtave të njeriut. Në Deklaratën Universale të të Drejtave të Njeriut përmendet se […] • Fotofakti: Në Ulqin fitojnë, në qytete tjera sponzorizojnë basketbollin

  Për krizën më të madhe të sportit në qytetin e Ulqinit në dekaden e fundit kanë folur dhe diskutuar mjaft qytetarë të cilët edhe nuk i përkasin botës së sportit. Probleme të mëdha janë me futbollin i cili vazhdon me gara falë angazhimit të lojtarëve vendas kurse klubi i basketbollit Ulqini kohë më parë ka […]