Articles Posted in the " Histori " Category


  • Ekskluzive: Ja kur dhe ku u vendos Ymer Prizreni në Ulqin

    Kohë më parë në Ulqin u bë përurimi i librit “Ulqini në dokumentet malazeze (1880-1915)” të autorit Hajrullah Hajdari. Ky libër ka të bëjë me një botim të veçantë me  dokumenta te prezantuara  që  i përkasin përiudhës kohore 1880-1915 dhe vijnë  të përkthyera në shqip nga vet autori. Ndër shumë dokumenta te prezantuarta në libër, njëri […]


  • 24 Mars – 12 Qershor 1999 – 78 ditët e NATO-s, kronologji

    Nga Beqir SINA – New York NEW YORK : Pas 78 ditë bombardimesh, regjimi i Sllobodan Miloseviçit u përkul dhe i pranoi kushtet e Aleancës. Njoftimin, më 10 qershor, në Bruksel, e bëri sekretari i përgjithshëm i NATO-s, Javier Solana. “Sot, mund të shpall se Milosheviçi ra dakort me pesë kushtet e bashkësisë ndërkombëtare, prandaj, […]

  • 45-VJETORI I REVOLTËS ANTI-KOMUNISTE NË SPAÇ

    “A ka mbetë ndonji shqiptar gjallë, që të mbrojë nderin e shqiptarit!” Nga Frank Shkreli “A ka mbetë ndonji shqiptar gjallë, që të mbrojë nderin e shqiptarit!”, ishte kjo thirrja për solidaritet, e cila ndezi revoltën e Spaçit. Të hënën u shënua në Shqipëri 45-vjetori i revoltës anti-komuniste, në njërin prej burgjeve më të këqia […]