Articles Posted in the " Histori " Category
  • Dosja: Krimet e komunizmit dhe shqiptarët – KALVARI I SHQIPTARËSISË SË KOSOVËS-TIVARI 1945”

    DËSHMI PËR GJENOCIDIN KUNDËRSHQIPTARË Dr.Muhamet Pirraku, “KALVARI I SHQIPTARËSISË SË KOSOVËS-TIVARI 1945”,Botoi:Instituti Albanologjik, Prishtinë, 1994 Nga Nail  Draga Pas dështimit të komunizmit dhe zhbllokimit të censurës, shqiptarët në ish-Jugosllavi filluan për të parën herë të shkruajnë lirshëm atë që kanë dëgjuar e përjetuar në të kaluarën e tyre historike. Në këtë gamë të ngjarjeve s’ka […]  • KKSH: Në kujtim të 6 prillit 1911 “Kryengritja e Malësisë”

    Kumtesë nga Këshilli kombetar i shqiptarëve në Malin e Zi Të nderuar bashkatdhetarë, shqiptarë kudo që ndodheni. Sot është një ditë shumë e rëndësishme për kombin shqiptar në përgjithësi sepse kujtojmë 6 prillin e vitit 1911, Kryengritjen së Malësisë, të udhëhequr nga atdhetari “Ded’ Gjon Luli”, i cili pas shumë shekujsh ngriti Flamurin Kombëtar në […]