Articles Posted in the " Portrete " Category

 • Rrnoi për me tregue – In memoriam: Luigj Zadrima (1925-2016)

  Pas një sëmundjeje disajavore, në ditët e para të këtij muaji u nda nga jeta në moshën 91-vjeçare Luigj Zadrima nga Sutjeli i Ulqinit. Për të gjithë ata që e kanë njohur, ai ishte një njeri i veçantë, që rrezantonte butësi, mirësi, qetësi dhe optimizëm, me të cilat bënte çdokënd për vete. Ai u lind […] • Si e strehoi Noc Zefi Cafo Beg Ulqinin?

  Shkruan Gjekë Gjonaj Vazhdim i “Portret: Noc Zefi Shkrela Barkat  e Noc Zefit  Me punë  të ndershme, djersë  dhe marrëveshje familjare   shtohet ekonomia  shtëpiake. Kështu edhe Noc  Zefi,  me ndihmën e vëllait të tij Gjonit, ia dolën të ngrisin standardin familjar, të shtojë grigjën e dhënve , të punojnë tokën, madje  të blejnë edhe dy […] • NDËRROI JETË APOSTULLI I DARDANISË

  Shkruan Frank Shkreli Mediat elektronike dhe gazetat përhapën lajmin e zi anë e mbanë trojeve shqiptare se Prof. Doktor Zef Mirdita, në moshën 80-vjeçare — e la këtë shekull për në jetën e amshuar, duke i mbyllur sytë në Zagreb të Kroacisë ku kishte jetuar dhe zhvilluar për shumë vite aktivitetin e tij akademik dhe […]


 • ADEM DEMAÇI PROMETHE DHE PROFET

  (Me rastin e përvjetorit të lindjes) Nga Gjekë Gjonlekaj/New York Në vjeshtën e vitit 1963 fillova mësimet në gjimnazin e Gjakovës. Pas një kohe të shkurtër u ndjeva i qetë dhe i lumtur në këtë qytet.  Në këtë gjimnaz të gjitha lëndet e mësimit ishin në gjuhën shqipe. Historia sërbo-sllave dhe marksizëm-leninizmi ishin lëndë monotone, […]