Articles Posted in the " Portrete " Category


 • Lahim Kola … diapazoni i një instrumentisti

  Nga Marjana Bulku             Nuk ishin heronjtë e skenës e mbase emrat e tyre as nuk citoheshin kur sallat e mbushura plot duatrokitnin protagonistët por natyrisht që skena nuk do të mund të quhej e tillë pa ata që vetëm me 7 nota dhurojnë miliona tinguj muzikorë duke krijuar emocione të bukura të cilat ua […]


 • Figura të shquara të diasporës

  Diaspora jonë: Shkojnë në Amerikë si emigrantë dhe bëhen sipërmarrës të suksesshëm Beqir SINA – New York Emigrantët shqiptarë janë pjesë e një prirje në rritje të sipërmarrësve të huaj në emigracion, të lindur duke u përpjekur që fatin e tyre, ta gjejnë në pronësinë e biznesit. BIG APPLE NYC : Shqiptarët në botë nuk […]


 • JETËSHKRIMI I NJË MËSUESI

  (VËSHTRIM PËR LIBRIN “UDHËTIM NË KOHË” TË AUTORIT ALI GJEÇBRITAJ) Nga Qani  Osmani      Të rrallë janë njerëzit që tërë jetën ia kushtuan arsimit, që përveç gjurmëve në veprimtarinë edukative-arsimore ndër breza, të kenë lënë edhe vepra të shkruara për punën e tyre, të bashkudhëtarëve në këtë mision të shenjtë, nxënësve të vet, e sidomos […]


 • Adriana Karamanaga, kapitenia e vetme femër në Mal të Zi (video)

  Ulqini është një pikë turistike e rëndësishme dhe qyteti me rrethinën e tij posedon një pasuri të madhe kulturore,historike dhe natyrore. Ky qytet është themeluar rreth shekullit V p.e.s. Ulqini është qendra e Komunës së Ulqinit dhe e bashkësisë shqiptare në Mal të Zi. Turzimi në këtë qytet është kyç për ekonominë e vendit. Vendet […] • Shotë ( Sherif) Muji Gjokaj, humanisti i Malësisë

  Nga Gjekë Gjonaj Ka shumë vite që kisha dëgjuar ndër malësorë fjalë miradije për bujarinë, fisnikërinë dhe bamirësinë e Shotë Mujit Gjokaj, i cili tash 45 vjet jeton në Beograd. Po ashtu edhe për vëllezërit, prindërit dhe paraardhësit e familjes së tij, të cilët u dalluan në Malësi për vepra të mëdha njerëzore që përmenden […] • KUSH ËSHTË ZEF GJELOSHAJ Alias ZELI I TOM HASIT

  Gjekë Gjonlekaj/New York Rruga nga Podgorica në Triesh kalon nëpër Qafë të Rozdecit. Kjo është qafa më e lartë në Malësinë tonë. Nga Qafa e Rozdecit shihet një pjesë e madhe e Trieshit, bile edhe Podgorica dhe fushat për rreth. Nga kjy pozicion gjoegrafik të bjen në sy menjëherë Rudina dhe shtëpia e Tomë Hasit […]