Articles Posted in the " Opinione " Category

 • PARTIZANËT E PUSHTETIT KOSOVAR

   Nga Qani Osmani                                 Përderisa në mbarë botën politikanët janë bërë bashkë për ta luftuar pandemin “Covid-19”, në Kosovë po ndodhë e kundërta, politikanët karrieristë dhe të prishtë, egoist dhe mashtrues po abuzojnë me “Coronavirusin” duke zhvilluar luftë të ashpër kundër njëri-tjetrit për pushtet. Partizanët e pushtetit në shtetin e Kosovës nuk flejnë edhe në […]


 • PARIMET E DEMOKRACISË DHE SASIA E PARTIVE POLITIKE

  Diskursi politik Sipas të dhënave zyrtare në Mal të Zi janë  të regjistruara  51 parti politike, që paraqet inflacion  partish, duke marrë parasysh numrin e popullsisë, nga del se  kemi të bëjmë me një mjedis të pa konsoliduar politik, sepse  demokracia nuk varët nga sasia por parimet  e partive politike. Në këtë aspekt nuk bëjnë […]


 • Një iniciativë e papranueshme që mëton përçarjen e shqiptarëve dhe boshnjakëve

  Ismet Azizi Ka kohë që portali ‘Sandzacke.rs’ zhvillon fushatë mediale kundër meje, Ismet Azizit, Ali Dacit dhe shoqatës ‘Kosova për Sanxhakun’. Fushata është tërësisht kundër bashkpunimit dhe afrimit të mëtejmë në mes shqiptarëve dhe boshnjakëve të Sanxhakut që është qëllimi jonë i dyanshëm. Tani më, siç është vërtetuar, ky bashkpunim dhe afrim i pengon dikujt […]


 • Gjonaj: Mbetet shumë për t’u bërë në lirinë e medias

  Nga Gjekë Gjonaj Tre Maji   shënon në gjithë botën ditën e lirisë së shtypit. Me këtë rast përveç organizimit të tryezave të rrumbullakëta në çdo vend përkatës ku diskutohen problemet e medias në përgjithësi, nga organizata të ndryshme ndërkombëtare bëhet dhe renditja e lirisë së shtypit sipas vendeve. Shënimi i 3 Majit  – Ditës Ndërkombëtare […]


 • Kur errësira tundon

  Nga Aurel Dasareti, USA, ekspert i shkencave ushtarake-psikologjike (dasaretiaurel@yahoo.com.au) Vetëvrasja është një veprim i vetëdijshëm dhe i qëllimshëm i ndërmarrë nga individi për të lënduar veten, dhe ku ky lëndim ka çuar në vdekje. Faktorët e rrezikut për vetëvrasje janë psikologjike, sociale dhe biologjike. *** Vetëvrasja tregohet qoftë si numër në një popullatë ose grup […]


 • KOSOVA DHE KRIZA POLITIKE

  Nga Nikë Gashaj Në botën bashkëkohore demokratike nuk është prit mirë rrëzimi i qeverisë së Kurtit, pas 50 ditëve të punës së saj, përpa argumentim të bindshëm dhe në veçanti, në një kohë të përhapjes intensive të  një epidemie të rrezikshme të coronavirusi Covid – 19, në  tërë botë, si dhe në Kosovë. Po ashtu […]


 • Dosja: Krimet e komunizmit dhe shqiptarët – KALVARI I SHQIPTARËSISË SË KOSOVËS-TIVARI 1945”

  DËSHMI PËR GJENOCIDIN KUNDËRSHQIPTARË Dr.Muhamet Pirraku, “KALVARI I SHQIPTARËSISË SË KOSOVËS-TIVARI 1945”,Botoi:Instituti Albanologjik, Prishtinë, 1994 Nga Nail  Draga Pas dështimit të komunizmit dhe zhbllokimit të censurës, shqiptarët në ish-Jugosllavi filluan për të parën herë të shkruajnë lirshëm atë që kanë dëgjuar e përjetuar në të kaluarën e tyre historike. Në këtë gamë të ngjarjeve s’ka […]


 • KUR E TËRË BOTA I KA SYTË NGA TI!

  Nga Haxhi Zeneli Në kriza të tilla testohën fuqit, vlerat, integriteti i një shteti. Andaj Virusi Covid -19 ishte sprova më reale për t’na testuar si qënje njerzore,se a jemi të përgatitur për të përballuar një pandemi siç është kjo? Kjo ishte një çështje kohe për të zbuluar faktet,se sa kishte avancuar bota në 100 […]


 • AT GJERGJ FISHTA, NJERIU QË KA FRYMËZUAR HEROIN E KOMBIT, AGIM RAMADANI

  Nga Frank Shkreli 3 Maji shënoi ditëlindjen e Heroit Kombëtar, Agim Ramadani.  I lindur me 3 Maj, 1963, ai sot do mbushte 57 vjeç.  Çdo vit kjo ditë është shënuar me manifestime tradicionale kulturore në sheshin e lirisë në fshatin Zheger të Gjilanit, aty ku edhe ka lindur heroi. Shënohej kjo ditë në vendlindjen e […]


 • Kushtuar poetit Ibrahim Berjashi – Poezia është zëri i botës

  Nga Gladiola Jorbus Ibrahim Berjashi, modeli i një poeti që me talent e konseguencë rrezaton fuqishëm me një sërë botimesh, ku gjejmë thesarin e shpirtit njerëzor dhe triumfin e së mirës mbi të keqen. Ai me të drejtë synon të meritojë emrin Ikonë e letërsisë shqipe për fëmijë. Poezia për fëmijë e këtij autori synon […]