Articles Posted in the " Opinione " Category


 • ÇOBANËT I KEMI BA MILIONERË

  Shkruar nga Silver Korda ÇOBANËT I KEMI BA MILIONERË Kemi kriju kulte të tmerrshme analfabetët i çojm në qiell me kangë e tekste të çnershme kur i nigjej më vjen me vjell! Nuk i livdojm meritorët kombtar par kangëtaret ordinere veç hundi i pejngen me kullot bar dijetarët si dhurojmë me far ndere! I kemi […]


 • MATERNITETI “HEROINAT”

  Shkruan Argëzon Sulejmani Kur sapo kisha filluar të merrem me shkencën e mjekimit të fëmijëve interesohesha të di më shumë rreth historikut, ecjes dhe ngecjes së kësaj lëmie. Ndër përshtypjet më interesante, për të cilën më pas pata shkruar edhe një artikull, më kishte lënë jeta dhe vepra e një doktoreshe, që do të lindej […]


 • Klasa politike, helmi i shoqërisë shqiptare

  Aurenc Bebja, Francë – 17 Prill 2016 Në Lindje apo Perëndim, përveç konflikteve gjeopolitike, feja në raste të shumta është faktor ndarës i shoqërive duke vështirësuar kështu bashkëjetesën mes tyre. Shqipëria, ky komb i vjetër evropian, deri tani mbetet shembulli më i mirë i bashkëjetesës fetare, por fatkeqësisht ka një problem tepër të madh me […]


 • Ardit Çobaj: Fytyra Apo Pasqyra?

  Përgatitur dhe përshtatur nga Ardit Çobaj Qyteti i Ulqinit prej kohësh është duke paguar një cmim. Ky cmim është izolimi i tij .Që në ditën që ka pranu të izolohej, ai në fakt ka pranuar nëncmimin, ka pranu përbuzjen, me një fjalë ka pranuar që të vdes,por vdekja nuk është një udhëtim i lehtë. Ajo […]


 • Portalet dhe lajmet tallava

  Avancimi teknologjik dhe informimi Shkruan Ali Salaj Zhvillimi dhe përdorimi i mediave sociale ka krijuar një komunitet tejet të madh të internetit duke shkaktuar një konkurrencë të paparë që rrezikon shtypin e shkruar. Avancimi teknologjik ka krijuar një komunikim të ri, i cili përfshinë informimin e shpejtë on-line, me gërshetimin e lajmit, fotografisë dhe videos. […]


 • RREZIK PËR MARRËDHËNIET SHQIPTARO-AMERIKANE?

  Nga Frank Shkreli Ishte kjo një deklaratë sa bombastike aq edhe e papërgjegjëshme nga Kryeministri shqiptar Edi Rama, nga udhëheqsi i një vendi siç është Shqipëria e cila historikisht, por sidomos në këto 25 vitet e fundit, ka gëzuar marrëdhënie të shkëlqyeshme me Shtetet e Bashkuara.  Dhe për çka?  Duket se Zoti Rama është futur […]


 • Mos(interesim) i duhur për artin pamor dhe muzikor në Ulqin

  Nga Gjekë Gjonaj Pak publik  në Galerinë e Arteve dhe në Qendrën Kulturore të Ulqinit.  Ky ishte realiteti  i hidhur dhe  jo i kënaqshëm  në dy aktivitete  të veçanta artistike  që u zhvilluan fundajvën që lamë  pas  për nder të kremtimit të  Ditës së Ulqinit. Kjo shprehi e mungesës së kulturës  të publikut ulqinak  për […]