Articles Posted in the " Opinione " Category • Deputetja shqiptare e PS-së letër të hapur Akadmeisë Malazeze

  LETËR E HAPUR PËR MENDJET E MBYLLURA (Pas leximit të Fjalorit të Akademisë Malazeze) Lexova reagimin e deputetit shqiptar në Parlamentin malazez, z. Nik Gjeloshaj të cilin e falenderoj me zemër, në lidhje me fjalorin e sapobotuar nga Akademia e Shkencave Malazeze. Profesionalizmi don që ta shihja me sy vetë atë faqe fjalori, e kështu […]


 • ”Aksi rrugor Ulqin-Krythë si përralla e Nasradinit”

  Kryetari i Këshillit Komunal të Partisë Socialdemokrate, Skender Elezaigiq, ka pyetur pushtetin komunal se çfarë hapash ka ndërmarrë për fillimin e rikonstruktimit të aksit rrugor Ulqin-Krythë. Ai thotë se procedura tenderike për zgjedhjen e ofertuesit më të mirë për kryerjen e punimeve në këtë aks rrugor nëpër të cilin gjatë vitit kalojnë qindra mijëra makina, […]


 • Zeneli: SËRBËT DHE MARRËDHËNIET E TYRE NDËRFQINJËSORE

  Nga Haxhi Zeneli Ballkani njihët si një vend ku për shumë shekuj popujt e ti nuk kanë patur fqinjësi të mirë me njëri tjetrin,dhe shpesh herë mardhënjët e tyre kanë shpërthyar në konflikte.Për fat të keq këto mardhënje ndërëfqinjësore kanë pasur një jetë të gjatë.Si mardhënje konflktioze me sërbet nuk ishin vetëm shqiptarët,këtu ishin edhe […]


 • Kraja: Kadare dhe Kosova

  Mehmet Kraja Mbase sivjet, ose vitin e ardhshëm, pak rëndësi ka kjo, Kosova do të mund të shënonte një jubile, nga ato jubiletë e rëndësishëm që përbëjnë historinë e saj më të re: 30-vjetorin e mbështetjes këmbëngulëse, të fortë dhe pa rezervë të Ismail Kadaresë. Pavarësisht nëse kjo mbështetje ka qenë letrare ose politike, ajo […] • VLERAT AMERIKANO-EVROPIANE

  Nga Frank Shkreli 9 Maji shënon çdo vit Ditën e Europës, një ditë kur festohet paqa dhe bashkimi në Evropë.  Kjo datë shënon gjithashtu përvjetorin e deklaratës historike të të ashtuquajturës “Deklarata Schuman” të vitit 1950, në të cilën Ministri i atëhershëm francez i Punëve të Jashtme, Robert Schuman për herë të parë hodhi idenë […]


 • “Arqipeshkvi i Tivarit – Primat i Serbisë”

  Kleriku Gjonlleshaj nga Kosova në selinë e primatit të Serbisë Nga Dom Nikë Ukgjini – Shkodër E kaluara historike na dëshmon se jo vetëm ne rajonin tonë, por edhe në vende të tjera të Evropës, ka pasë ngatërresa ndërkishtare rreth epërsisë së njërës apo tjetrës palë se kush është primat e kush jo. Në këto […]


 • “Shqiptarët e Malit të Zi t’i kthehen Shqipërisë”

  Kosova në punët e veta, shqiptarët e Preshevës, Malit të Zi e Maqedonisë t’i kthehen Shqipërisë: Atë që s’e bën Rama, e bën Erdogani! Rudina Xhunga Shqiprimi është Kryetari i ri i Komunës së Preshevës. Ishte i ftuar i emisionit “Dritare” në Vizion Plus, javën e shkuar. “Ti mund të hash gjithçka, por ti nuk […]