Articles Posted in the " Opinione " Category

 • IA ZBARDHËN FËTYRËN KOMBIT

  Nga Frank Shkreli Java e kaluar ishte një javë historike për Shqipërinë dhe për kombin shqiptar.  Shqipëria mori pjesë në Kampionatin Evropian të futbollit. Në ndeshjet e saja me më të mirët e Evropës, skuadra kombëtare shqiptare pati humbje, barazim dhe më në fund fitore, në ndeshjen e saj me Rumaninë. Ishte një javë pothuaj […]


 • POROSITË E AMBASADORIT GJERMAN

  Nga Frank Shkreli Vizita zyrtare e Ministrit të Jashtëm të Gjermanisë, Frank Walter Steinmeier të martën në Shqipëri, shënoi gjithashtu edhe ditën e fundit të shërbimit diplomatik të Ambasadorit gjerman në Tiranë, Zotit Hellmut Hoffmann.  Dëshiroj të rrëfej që nga fillimi, se ndërsa e kam ndjekur nga larg veprimtarinë e tij diplomatike në kryeqytetin shqiptar […]


 • NË MAL TË ZI NGREHEN AKTPADI VETËM PSE FESTOHET KUQ E ZI!

  Nga Xheladin Zeneli (Si aplikohen ligjet në mënyrë të një-anëshme ndaj shqiptarëve në Mal të Zi ) Është njoftuar se  këto ditë është ngritur padi penale nga Ministria e Punëve të Mbrendshme të Malit të Zi (përkatësisht ekspeditura e kësai Ministrie në Ulqin), ndaj pronarit të ndërmarrjes “Allaj Company” në Ulqin, me arsyetimin e shkeljes […]


 • A ËSHTË “VIQI”NOSTALGJIA E KOHËS APO SINDROM I FOBISË?

  Shkruan: Haxhi Zeneli Shqiptaret sa fillojnë dhe akomodohën, duke besuar se gjendja e tyre po përmirësohët përbrënda Shtetit Malazez, ndërsa shteti pa u vonuar tregon ftyrën e vërtetë. Shqiptarët me tolerancën e tyre të tepruar, sikurse duan të bindin të tjerët, se trajtimi i tyre është i barabartë në këtë shtet, i cili nuk po […]


 • MARK MILANI DHE BASHKËSHORTJA E TIJ STEFA PËR SHQIPTARËT

  (Në përgjigje të Akademisë së Shkencave dhe Arteve të Malit të Zi) Nga Gjekë Gjonlekaj/New York Kohë më parë në Fjalorin Enciklopedik të Akademisë së Shkencave dhe Arteve të Malit të Zi u botuan disa komente për shqiptarët në këtë vend. Ato komente ishin tendencioze absurde dhe absolutisht të papranueshme. Trillimet e tyre për shqiptarët […]


 • “DUHET PRE TUTA”

  Nga   Zef  ZEFI Në versionin toskë dhe atë të normës letrare “tuta” është një fjalë që shenon vetëm një veshje sportive e huazuar bashkë me fjalën sport, besoj nga latinet. Në versionin gegë kemi dhe një gjegjëse tjetër “homograf” në të cilën hundorësia e butë dhe asnjë hundorësi tjetër, për shkaqe krejt jashtëgjuhësore, është […]


 • A JANË MË TË VERTETË MËSUESIT DHE ARMIQ TË PRINDËRVE?

  Nga Arlinda Sukaliqi Në një bisedë të rëndomtë dy nëna që po merrnin fëmijët e tyre nga kopshti zhvillojn bisedë  rreth fëmijëve të tyre  se si ato ndjekin kopshti dhe si këtë vit do të shkruhen në klasën e parë.Ndërkohë njerës nënë i del fëmia dhe ajo i drejtohet atij :zemra mamit dole,eja te mami […]


 • Po zgjohet NATO, më në fund

  Nga Frank Shkreli Kritikët e aleancës euro-atlantike NATO kanë akuzuar se organizata ushtarake që u themelua me nënshkrimin e Traktatit të Washingtonit më 1949, është tani një organizatë buroktratike e përbërë prej 28 vendeve anëtare me qindra komisione dhe grupe pune. Ata thonë se sidomos ç’prej shembjes së komunizmit në Evropë, gjatë 20-viteve të kaluara, […] • PSE, DHE KU E MARRIN GUXIMIN TË NA FYEJNË BALKANASIT?

  Shkruan QANI OSMANI Shikuar historikisht populli shqiptar asnjëher nuk ka vendosur për veten e tijë si komb. Për shqiptarët kanë vendosur të tjerët dhe ato i kanë miratuar ato vendime dhe për to ne kemi fajësuar Europën, Kongresin e Berlinit (1878), Kongresin e Ambasadorëve në Londër (1913), Konferencen e Versajës (1918 – 1920). Por sot […]