Articles Posted in the " Opinione " Category

  • A. Halili: Pandemi e zgje(i)dhje në Mal të Zi

    Nga Arbnor Halili Me qëllim e lashë, titull i rëndomtë (do thonin edhe klishe). Dhe nuk do zgjatem, e di, shkrimet e gjata pak kush i lexon sot.Prapë jemi në atë udhëkryqin që na përsëritet çdo 4 vjet, prapë sillemi slloganeve, sharjeve, fyerjeve, premtimeve, iluzioneve e shumëçka tjetër. Prapë duhet të zgjedhim me shpresën që […]


  • Fillojnë përplasjet në mes të listave shqiptare

    Opinionisti dhe autori i disa librave Qani Osmani në një shkrim të tij në rrjetin social tregon se kush do të përfitojë nga përpëlasjet publike që kanë filluar në mes të listave shqiptare. Ai mendon se kjo do t’i ndihmoj “mullirit” të DPS-it të bluajë sa ma mirë “unitetin politik të shqiptarëve”, transmeton Ulqini Online. […]

  • Rrotacioni politik i shëndetëshëm për demokracinë

    Diskursi politik Në vendet demokratike me pushtet të konsoliduar rrotacioni  politik është dukuri normale, që është në favor të demokracisë dhe të pluralizmit, ndërsa përjashtim bëjnë vendet autoritare  me animozitete të brendshme jo vetëm politike, ku Mali i Zi, paraqet rast të veçantë në vendet e ish kampit socialist në  Europën Juglindore Nail  Draga Në […]