Articles Posted in the " Opinione " Category

 • TË JEMI MË TË SINQERTË ME VENDLINDJEN!

  Shkruan: Haxhi Zeneli     Ne shpesh herë flasim për bukurit natyrore të vendlindjes!, sepse ajo na mungon më së shumti në mërgim. Shpesh herë ndodhë nga malli i vendlindje,edhe nëse shohim diçka të pa hishme,ne përsëri heshtim,nuk e themi,apo ngurrojmë ta themi atë që shohim,vetem që mos të ofendojmë ata që i njohim dhe […]


 • Cila do te ishte porosia ime për gazetarët që sot veprojnë në komunitet?

  Nga Beqir Sina Meqenëse, e fillova një intervist timen me gazetarinë shqiptare, po përpiqem të jap edhe porosinë time si gazetar, 27 vjeçar në komunitetin shqiptar në SHBA.   “Ne gazetarët nuk duhet të shikojmë jo vetëm nëse na paguajnë, sa na paguajnë dhe kush na paguan. Por, duhet të shikojmë realitetin dhe ngjarjen ashtu […]


 • DEZINFORMIMI RUS — NJË KËRCËNIM SERIOZ NDËRKOMBËTAR

  Nga Frank Shkreli 1. Kohët e fundit, mediat amerikane dhe evropiane kanë shkruar dhe komentuar me shqetësim duke dhënë alarmin mbi përpjekjet e Rusisë së Presidentit Putin për të përhapur lajme të rrejshme anë e mbanë botës, me qëllim për të avancuar agjendat e politikave të Kremlinit. Desinformation”, sipas fjalorit të Websterit, është informacion fals […]


 • PROPAGANDA DHE AGJITIMI PARAZGJEDHOR

  Shkruan QANI OSMANI                          Propaganda dhe agjitimi janë aktivitete të domosdoshme për partitë politike ne periudhën parazgjedhore. Nga këto në një përqindje të madhe varet suksesi ose mossuksesi eventual i partisë gjatë zgjedhjeve. Propaganda nuk është dukuri që manifestohet vetëm gjatë zgjedhjeve ose në periudhën parazgjedhore. Ajo është pjesë përbërëse e aktiviteteve të partive serioze […]


 • INTELEKTUALËT DHE POLITIKA

    Shkruan Nikë Gashaj    Shikuar historikisht, në përgjithësi dallohen dy rryma të kundërta dhe të fuqishme intelektuale në raport me politikën si atribut i pushtetit shtetëror.   Rrymën e parë e përbëjnë intelektualët –ithtarë të filozofisë pozitiviste, respektivisht funksionale. Sipas tyre, e gjithë ajo që shmanget dhe që del jashtë regjimit politik është vetëm […] • PAKICAT DHE STANDARDET NDËRKOMBËTARE

      Shkruan Nikë Gashaj   Nisem nga njohjet se  standardet ndërkombëtare përbëjnë: normat juridike ndërkombëtare dhe praktikën pozitive të vendeve demokratike të mbrojtjes së pakicave kombëtare.   Më tutje po fokusohem në pasqyrimin pozitës juridike të pakicave në një numër të shteteve bashkëkohore:   a) Në Finlandë ekziston autonomia territoriale e pakicës suedeze në […]


 • “BETEJA KUNDËR RUÇIT – FUNDI I ANTI-KOMUNIZMIT”

  Nga Frank Shkreli Ky ishte titulli i një programi televiziv ditët e fundit në Shqipëri, duke iu referuar emërimit të Z. Gramoz Ruçi si Kryetar i Kuvendit të Republikës së Shqipërisë. Nuk e di nëse drejtuesja e programit kishte në mend, që me të ftuarit në studio, dëshironte të pasqyronte qendrimet pro dhe kundër emërimit […]


 • NJË KOMB, NJË APEL

  Nga Frank Shkreli Pesë ish-presidentët e Shteteve të Bashkuara, republikanët Xhorxh H. W. Bush i vjetër, Xhorxh W. Bush i ri dhe demokratët Xhimi Karter, Bill Klinton dhe Barak Obama u bashkuan jav;n që kaloi për të themeluar, “Apeli i Një Amerike”, me qëllim mbledhjen e fondeve urgjente për viktimat e uraganit Harvi në shtetin […]


 • TË DREJTAT KOLEKTIVE TË PAKICAVE KOMBËTARE

      Shkruan Nikë Gashaj   Për një kohë të gjatë në historinë e shteteve shumëkombëshe ka qenë i pranishëm koncepti mbizotërues se në bazë të drejtave individuale të qytetarëve mund të zgjidhen dhe problemet e pozitës së pakicave kombëtare. Duke u nisur nga një logjik e tillë, si dhe për shkak të frikës nga […]