Articles Posted in the " Sociale " Category

 • 49 vende të lira pune në Ulqin – Ja lista çka kërkohet

  Në kohën e papunësisë në rritje ku kohëve të fundit ka edhe shumë kuadro me kualifikime të larta, mundësia e fundit për vende të lira pune është e mirëseardhur. Kështu në faqen në internet të Entit për punësim të Malit të Zi mund të shifet se në Komunën e Ulqinit është shpallur konkurs për plot […]


 • Komuna e Ulqinit ka punësuar 175 veta në vitin e fundit

  Për 12 muaj, që nga fillimi i tetor të vitit të kaluar deri në të njëjtin muaj të këtij viti, shtatë komuna të Malit të Zi, duke përfshirë ndërmarrjet publike dhe institucionet kanë  reduktuar numrin e të punësuarve. Të gjithë të tjerët, pa llogaritur Zhablakun ku situata është e pandryshuar, kanë rritur  numrin e punëtorëve. […]


 • Lindjet, martesat dhe migrimi në Ulqin në vitin 2014

  Enti për statistikë i Malit të Zi, MONSTAT, ka dalur me statistikat për 9 muajët e parë të vitit 2014 për çështje të ndryshme. Në qytetin e Ulqinit për nëntë muajët e parë të vtit 2014 kanë lindur 166 fëmijë nga të cilët 81 janë djemë kurse 85 janë vajza. Në të njëjtën periudhë në […] • Promovohet doracaku në gjuhën shqipe “ Jeta e shëndetshme e diabetikëve”

  Shoqata e diabetikëve “ Rrethi i klatër” promovoi sot në Ulqin doracakun në gjuhën shqipe “ Jeta e shëndetshme e diabetikëve” dhe shpërndau falas doanacionin me vlerë nga ulqinaku Rifat Stankoviq, i cili jeton në Gjermani. Endokrinologeja nga Tivari Valentina Kaliniq në fjalën e saj përshëndetëse tha se tani e tutje diabetikët shqiptar jo vetëm […]


 • DN: Partia Demokratike shpenzoi para pa mbulesë?

  Partia Demokratike ka shpenzuar nga llogaria e partisë 23.000 € për të cilën nuk kishte dokumentacionin përkatës, ka vlerësuar Instituti i kontrollit shtetëor. Me këtë rastdo të merret edhe Prokuroria e Lartë të Shtetit. Sipas të përditshmes DN, mësohet se Institucioni i Kontrollit Shtetëror ka dhënë një opinion negativ në Raportin vjetor financiar të Partisë […]


 • Shoqata e diabetikëve “Rrethi i kaltër“ Ulqin: PROMOVIMI I DORACAKUT

  Shoqata e diabetikëve “Rrethi i kaltër” Ulqin, ditën e premte, me 28 nentor në ambijentet e Shkollës së muzikës, në ora 11,00 do të promovojë doracakun në gjuhën shqipe “Jeta e shëndetshme e diabetikëve”, përgadtitur nga Shoqata “Rrethi i kaltër” Tivar. Në këtë proimovim do të marrë pjesë endokrinologeja Valentina Kaliniq. Shoqata me këtë rast […]


 • Arsimi në gjuhën shqipe në Mal të Zi (video)

  Shqiptarët  janë të pakënaqur me gjendjen e arsimit në gjuhën shqipe në Mal të Zi dhe kërkojnë nga institucionet shtetërore të vendit respektimin e të drejtës  elementare të arsimit në gjuhën amtare. Në të gjitha trevat ku jetojnë shqiptarët në Mal të Zi është duke u nënshkruar peticioni me moton “Stop diskriminimit, duam të arsimohemi […]


 • Vazhdoi sot nënshkrimi i peticionit në Ranë – Nënshkruani edhe në internet

  Nënshkrimi i peticionit “STOP diskriminimit,duam të arsimohemi si shqiptarë “ është duke vazhduar këto ditë si nëpër pika të ndryshme të qytetit të Ulqinit ashtu edhe edhe disa ditë më parë edhe në Krajë dhe Katërkollë. Qytetaret janë mjaft të interesuar që të nënshkruajnë peticionin dhe numri mbi 1000 të nënshkruarve të mbledhur nga vet […]