Articles Posted in the " Sociale " Category

 • VJEDHJA E PRONËS PRIVATE NË ULQIN KONSIDEROHET SI NGJARJE E VITIT

  E Drejta e pronës është e drejtë e njeriut Nga Frank Shkreli Sipas një njoftimi në portalin e Komunës së Ulqinit, të martën u nënshkrua në hapësirat e komunës së atij qyteti marrveshja, midis Kryetarit të komunës, Fatmir Gjekaj dhe përfaqsuesit të kompanisë turke “Aqua Park & Entertainment”, Sahret Hajdarpasic, për ndërtimin e një akva […] • Të dashur prindër, edukimi fëmijëve është pa pagesë

  Një shkrim të shkrutër shumë interesant ka postuar në bllogun ne vet shkrimtarja malazeze Lea Leani rreth ndikimit që duket të ketë prindi në edukimin e fëmijëve të vet. Një pjesë të këtij shkrimi po e ndajmë me lexuesit tanë. … Pra, prindër, mbetet tek ju për të vendosur se si do ti edukoni fëmijët […]


 • Njihen patentat e drejtimit të automjeteve ndërmjet Shqipërisë dhe Malit të Zi

  Ministri i Transportit dhe Infrastrukturës të Republikës së Shqipërisë, Edmond Haxhinasto dhe zv/kryeministri dhe ministër i Punëve të Jashtme dhe për Çështjet Evropiane të Malit të Zi z.Igor Lukshiç nënshkruan dje marrëveshjen e njohjes së ndërsjellët të lejeve të drejtimit mes dy vendeve. Nga pala shqiptare, procesi i negocimit është ndjekur nga Ministria e Transportit […] • Si të parashikosh të paparashikueshmen

  Të parashikosh çmimin e mallrave, kuicet, gjuajtjet e penalltisë? Është e mundur, nëse dihen tendencat e padukshme që i karakterizojnë. Ja se cilat janë A do të ngrihet çmimi i shtëpive? A do të përmirësohet tregu i punës? Si do të shkojë vjelja e ardhshme e rrushit? Ekonomia botërore bazohet mbi parashikimet: në 2012, kompanitë […] • INAUGUROHET KËNDI I LOJËRAVE PËR FËMIJË

  Sot në hapsirat e Qendrës për kulturë  u inaugurua këndi i lojrave  për femijë. Ishte ky  një moment  i gëzuar që tuboi një numër të madh  të fëmijeve,  edukatoreve,  zyrtarëve komunal, prindërve dhe  qytetarëve. Në fjalën e rastit Kryetari i Komunës Fatmir Gjeka tha  se ndihet  i lumtur  për  jetesimin e këtij projekti  i cili  […]


 • “KUTIA SHTËPIAKE E BARNAVE” NË NDIHMË TË MË TË VEGJËLVE TUAJ

  Nga: Dr Argëzon Sulejmani Përkujdesja ndaj më të vegjëlve tuaj ju merr kohë dhe energji. Çdo familjarë bën të pamundurën që ata të rriten në një ambient të sigurt, në kushtet më të mira të provuara dhe plotësimin e çdo tjetër kërkese të veçantë. Qëllimi i përbashkët i krejt këtyre është që vocrrakët të jenë […]


 • Deponia “Mozhura” ka arritur 660.000 euro profit në vitin 2013

  Ushtruesi i detyrës se deponisë “Mozhura”, themelus së cilës janë komunat e Tivarit dhe Ulqinit, Dragan Simoviq ka deklaruar se kjo deponi për vitin 2013 ka pranuar 63000 tonë mbeturina nga Tivari, Ulqini, Budva, Tivati, Kotori dhe Berana duke arrritur të kenë profit prej 660.000euro. Ai poashtu ka shtuar se rroga mesatare në ndërmarrje është […]