Articles Posted in the " Sociale " Category


 • 10 letrat e dashurisë më të bukura të të gjitha kohërave

  Kryeveprat më të mëdha letrare kanë pasur si protagoniste dashurinë. Lumenj ndjenjash janë derdhur, duke bërë të rrjedhin fjalë të paharrueshme. Njerëz të mëdhenj, artistë, shkencëtarë: “I gjithë universi i bindet dashurisë”. Ja përse në vite, kujtohen për të tjera arritje dhe suksese, por nga sirtarët e jetës së Einstein, Johnny Cash, Beethoven, Winston Churchill […]


 • Dukuri e shëmtuar – Automjetet bllokojnë trotuarët (foto)

  ”Deri kur kjo dukuri e shëmtuar në Ulqin”, kështu pyet qytetari Naim Flamuri në lidhje me fenomenin e parkimit të automjeteve në trotuare pasi që më parë kishte postuar një pamje nga kjo përditshmëri në rrugët e qytetit tonë. Kjo dukuri duhet të jetë në fokus të organeve përgjejgjëse pasi zgjidhje e këtij problemi nuk […]


 • Instituti IDEA: Muaji Janar, ndihma për skamnorët në komunën e Ulqinit

  Në vazhdën e aktiviteteve humanitare, Instituti për Drejtësi, Edukim dhe Arsim – IDEA, si fillim të vitit 2015, gjatë muajit Janarë shpërndau ndihma për skamnorët e Komunës së Ulqinit me rrethinë. Falë atyre që dinë të zgjasin dorën e ndihmës, Instituti IDEA arriti të përgatis pako me artikuj ushqimorë dhe t’ua shpërndajë skamnorëve nga Komuna […]


 • Shqetsuese: Anëtarësimi në parti, kusht lehtësues për punësim

  Punësimi i të rinjëve respektivisht profesionisteve të degëve nga më të ndryshme paraqet problem në vehte dhe mjaft të theksuar. Në një kronikë shumë interesante të Portal Analitikës rreth kësa tematike theks të veçantë i jepet anëtarësimit të të rinjëve në partitë politike si kusht lehtësues për të arritur te kryejnë stazhin e praktikantit apo […]


 • VIRUSI I GRIPIT – AGJENTI I FSHEHTË E SHKATËRRIMTAR I PËRVITSHËM

  Nga Dr Argëzon Sulejmani “Për mua, frika është ngacmuese.” – Senna A. GRIPI NË NUMRA Pandemia e shkaktuar nga Gripi Spanjoll ka çuar drejt vdekjes rreth 5milion njerëz në mbarë botën(1918-1919), që i bie rreth pesëfish më shumë se humbja në njerëz gjatë Luftës së I Botërore. Pandemia e Gripit Azian(1957-1958) ka marrë jetën e […]