Articles Posted in the " Sociale " Category • Qytetaret njëzëri – Në vend të të marketit në Ranë, gjëlbërim

  Kryetari i komunës së Ulqinit para disa ditëve kishte urdhëruar që të fillojë prishja e objekti të ish supermarketit ” Otrantkomerc” dhe”Roda Market”, me një sipërfaqe prej rreth 400 metra katror, tokë e cila është në pronësi të komunës. Një gjë e tillë është edhe duke ndodhur. Por një debat i fort është duke u […]


 • Sukaliqi: NDËRRIMI I ROLEVE

  Sh(fuqizimi) i prindërve  lidhur me disiplinën dhe moszbatimin  e saj nga ana e fëmijës – NDËRRIMI I ROLELE Shkruan: Arlinda Sukaliqi: Qëllimi i çdo prindëri është përgatitja e fëmijës së vet për një jetë  të pavarur në shoqëri..Prindërit duhet të jenë ato që duan fëmijën e vetë dhe të interesohen për mirëqënien e tyre më […]


 • Pronaret e shtëpive në Shtoj dhe Krruç të privilegjuar

  Një fakt interesant me shifra ka paraqitur sot para gazetareve kryetari i Unionit Demokratik të Shqiptarëve Mehemt Zenka. Kështu ai ka potencuar pagesat që realizojnë pronaret e shtëpive në Shtoj dhe Krruç në krahasim me pagesat e shtepive në zonat tjera të qytetit, sidomos për pastrim dhe taksen e banimit. ‘‘Tejmase është dëshpërus fakti që […] • IN MEMORIAM: Xhevdet – Xho ABAZI

  Të shtunën në moshën 72 vjeçare ndroi jetë Xhevdet – Xho ABAZI njëri nga më të mirët, nga ajo plejada e art e punëtorëve të turizmit tonë të shekullit të kaluar. Xhaudeti ka lënë gjurrmë të pashlyera në hotelerin dhe turizmin tonë në fillimet e zhvillimit të tij. Më një sharm të veçantë Xhaudeti ka […]