Articles Posted in the " Sociale " Category

 • Banorët e Rozhajes tubohen që të tërheqin vërejtjen ndaj diskriminimit

  Banorët e Rozhajës  janë tubuar në momentin e fundit  që të tërheqin vërejtjen ndaj diskriminimit  shujmvjeçarë  dhe shkatërrimin e Rozhajës, si dhe  tërë Malit të Zi Verior , të cilën e realizon ky pushtet , ka vlerësuar deputetja e Malit të Zi pozitiv, Azra Jasaviq. Ajo  ka theksuar se Rozhaja gjithmonë ka disponuar me resurse […]


 • Gëzim Ibroçi mbetet i papunë

  Gazetari i njohur në qytetin e Ulqinit por tashmë i njohur edhe si protagonisti kryesor  organizatori i protestës dhe peticionit ”STOP diskriminimit – Duam te rsimohemi si shqiptarë”, nga muaji tetor gëzon statusit e të papunit. ” ( 20.09.2007—20.10.2014 )…. 7 vite, 1 muaj e 20 ditë pune të regjistruara në librezën e punës si […]


 • Nënshkruaj edhe ti – Peticioni kundër diskriminimit në arsim tani edhe online

  ”Me kërkesë të diasporës tonë që jeton larg vendlindjes, kemi bërë të mundur nënshkrimin e peticionit online – “STOP diskriminimit,duam të arsimohemi si shqiptarë “.Njëkohësisht mundësi kjo edhe për shqipëtarët që jetojnë në Rozhajë, Plavë,Guci, Malësi e Tivar. Të gjithë bashkë, arsimi na përket të gjithve,të mbrojmë dinjitetin.”, në këtë formë iniciatori Gezim Ibroçi iu […]
 • ”Shpëton Kriporja” – Do të vazhdohet me prodhimin e kripës

  Plani Hapësinor për zonën bregdetare të Malit të Zi dhe Plani urbanistik për qytetin e Ulqinit parasheh vazhdim për prodhimin e kripës, zhvillimin e turizmit shëndetësor, vëzhgimin e zogjëve si dhe stazë për bicikleta në zonën e Kripores së Ulqinit. Ky është rezultati i një punishte ku pjesmarrës kanë qenë edhe studentët. Siç qendron situata […]


 • Gjashtë raste me sëmundjen “Gjuha e Kaltër” në komunën e Ulqinit (video)

  “Gjuha e Kaltër” quhet sëmundja e ardhur nga Afrika e cila ka pushtuar të gjithë Ballkanin, sëmundja tashmë është shfaqur edhe në Kosovë. Sipas inspektimeve kjo sëmundje nuk transmetohet nga kafshët tek njeriu, por sjell dëme të mëdha në ekonominë blegtorale. “Gjuha e Kaltër” është një sëmundje e cila transmetohet tek kafshët nëpërmjet pickimit të […]


 • A e prishi qytetarja ruse imazhin e Kalasë së Ulqinit?

  Një ndërtesë e nisur në Kalanë e Ulqinit nga investitorja ruse Olga Orlova nuk është më nën ingerencat e inspeksionit të ndërtimit, i cili ka konstatuar se qytetarja ruse ka tejkaluar përmasat të parapara me projekt dhe ja ka ndaluar ndërtimin e mëtejshëm. E përditshmja Vijesti i ka kushtuar një shkrim në tërësi ndërtimit të […]