Articles Posted by the Author:

 • Koha për vjeljen e ullinjëve, por ullinjë këtë vit ka pak

  Koha që po kalojmë është koha e vjeljes së ullinjëve, por për fat të keq ullishtarët këtë vit nuk do të kenë punë për shkak të prodhimit mjaft të dobët të ullinjëve. Të pakta janë ullishtat që këtë vit kanë kanë ullinjë por edhe nëse ka kjo nuk do të jetë e mjaftueshme as për […]


 • Sait Zejnelaga, mjeshter me nam

  Shkruan: Ismet Karamanaga Sait Zejnelaga është marangoz, mjeshtër me nam, një njeri i cili edhe pse në moshën 85-vjeçare punon në punishten e tij në Mahallën e Re. Është mjeshtër i cili si një artist e modelon drurin, “dërrasën”, duke i dhënë formën e duhur. Më i njohuri në qytetin e Ulqinit, më mirë të […]


 • Edhe një objekt ”modern” në Ranë

  Në vendin e objektit të tanishëm të parafabrikuar hoteliero turistik në Ranë të Ulqinit së shpejti pritet të ndërtohet edhe një objekt bashkëkohor. Në tokën prej 465m2 do të ndërtohet një objekt i ri, mësohet nga sekretari i urbanizmit në komunën e Ulqinit Mustafa Gorana, shkruan Vijesti. Një propozim interesant për këtë vend ka dhënë […]


 • Poezitë e konkursit të librarisë “Arti” të përmbledhura në librin “Deti”

  Në librin “Deti”, që përfshinë poezitë e konkursit të librarisë “Arti”, të Ulqinit, janë përfshirë poetët e trojeve shqiptare që kanë konkurruar me pozitë e tyre mbi temën “Deti” Shkruan: Jaho Kollari Deti me gjerësinë, thellësinë dhe vesin e vet çudiplot, ishte dhe do të mbetej mrekullues për çdo shpirt njeriu. Kështu edhe për krijuesit, […] • Gjeloshaj nuk i’a lëshon vendin Bardhit?

  Deputeti i Alternativës shqiptare Nik Gjeloshaj nuk do ja lëshojë vendin kreut të LD në MZ Mehmet Bardhit, pasi ajo nuk është paraparë në marrëveshjen e koalicionit, ka mësuar Vijesti nga një burim brenda koalicionit shqiptar. Bashkëbiseduesi i Vijestit nga koalicioni shqiptar ka thënë se Bardhit me marrëveshje i takon gjysma e të hollave të […]


 • Forca, PD dhe Iniciativa qytetare ngrisin padi penale kundër “Informer CG”

  Deputetet e partive shqiptare në Parlamentin e Malit të Zi, Genci Nimanbegu dhe Nikë Gjeloshaj kanë ngritur padi penale kundër “Informer CG” për shkak të teksteve ofenduese që kjo gazetë ka shkrua për popullin shqiptarë. Te dy deputet në konferencë për shtyp kanë deklaruar se është ngritur padi gjithashtu edhe për kryeredaktorin e “Informer CG” […]


 • Jugopetrol para 20 viteve kërkonte naftë në Valdanos

  Para plot 20 viteve kompania e derivateve Jugopetrol kishte kërkuar naftë në shumë zona në bregdet. Jo larg nga Budva ato kishin mundur që të gjejnë naftë por jo në sasi për shfrytëzim komercial. Kërkimet për naftë në zonën e bregdetit zgjasin me dekada por pa rezultate të kenqashme. Kështu, edhe në qytetin e e […]


 • Inspeksioni sjell vendimin për rrrënimin e dy objekteve në Ulqin

  Inspeksioni për mbrojtjen e mjedisit gjatë javës së kaluar ka shtuar mbikëqyrjen në lidhje me ndërtimet paleje të objekteve në bregdet si dhe ka shqiptuar masat përkatëse për të gjithë subjektet të cilët janë kapur duke kryer punime pa leje ndërtimi. Kështu, siç mësohet nga Drejtoria e e inspeksionit, në Ulqin janë kontrolluar 32 objekte […]


 • Hello world!

  Hello world!

  Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start blogging!