Articles Posted by the Author:

 • Prëtash Zeka – nderi i Malësisë së Madhe

  Gjekë Gjonaj Thuhet se vendet e vogla nuk nxjerrin njerëz të mëdhenj dhe se  njerëzit e vendeve  të  vogla, sado të mëdha t’i kenë meritat rrallëherë vendosen në  krye të historisë. Por historia e popullit shqiptar krijoi dhe prodhoi  figura e personazhe   të atillë që i kapërcejnë  natyrshëm  dimensionet e vendeve të tyre. Ndër  personalitetet […]


 • Ulqini Online me dizajn të ri

  Faqja informative Ulqini Online nga dita e merkurë starton në mënyre eksperimentale me një dizajn të ri. E gjitha kjo u realizua pas shumë mailave të cilët kanë arritur në adresat tona të postës elektronike që në shumicën e rasteve kërkonin që të ndërrohet diçka në dizajnin e kësaj faqeje. Dizajni i faqes së re […] • ”Shpëton Kriporja” – Do të vazhdohet me prodhimin e kripës

  Plani Hapësinor për zonën bregdetare të Malit të Zi dhe Plani urbanistik për qytetin e Ulqinit parasheh vazhdim për prodhimin e kripës, zhvillimin e turizmit shëndetësor, vëzhgimin e zogjëve si dhe stazë për bicikleta në zonën e Kripores së Ulqinit. Ky është rezultati i një punishte ku pjesmarrës kanë qenë edhe studentët. Siç qendron situata […]


 • Gjashtë raste me sëmundjen “Gjuha e Kaltër” në komunën e Ulqinit (video)

  “Gjuha e Kaltër” quhet sëmundja e ardhur nga Afrika e cila ka pushtuar të gjithë Ballkanin, sëmundja tashmë është shfaqur edhe në Kosovë. Sipas inspektimeve kjo sëmundje nuk transmetohet nga kafshët tek njeriu, por sjell dëme të mëdha në ekonominë blegtorale. “Gjuha e Kaltër” është një sëmundje e cila transmetohet tek kafshët nëpërmjet pickimit të […]


 • Politika e Shumicës ndaj Pakicës gjatë Kalimit në Demokraci

  DEKLARATË PËR SHTYP Konference e Dytë Ndërkombëtare për “Shqiptarët në Malin e Zi” SHQIPTARËT Në Mal të Zi: Politika e Shumicës ndaj Pakicës gjatë Kalimit në Demokraci Rochester, Michigan, më 1 Nëntor, 2014 – Konferenca e Dytë Ndërkombëtare mbi “Shqiptarët në Mal të Zi” përfundoi sot në Universitetin e Oakland me një paraqitje historike të […]


 • 68 vjet pas Hoxhës, Rama në Beograd

  Të hënën kryeministri shqiptar Edi Rama do të shkojë për vizitë zyrtare në Beogra që paraqet një ngjarje historike në marrëdhnjet diplomatike në mes Shqipërisë dhe Serbisë Vizita e fundit e një udhëheqësi të shtetit shqiptar në Beograd ka qenë ajo e vitit 1946 kur janë takuar Enver Hoxha dhe Josip Broz Tito. Shkuarja e […]


 • NËNTË SHOQATA UNIFIKOJNË PROGRAMIN PËR CËSHTJEN KOMBËTAR

  Në publikimet dhe deklarimet e mëhershme shoqatat shqiptare me veprimtari në SHBA,  me origjinë nga shteti i sotëm i Malit te Zi janë prononcuar shumë herë se janë për bashkimin dhe unifikimin e diasporës shqiptare në një zë të vetëm. Shoqatat tona e dëshmuan këtë deklarim të tyre në takimin e 2 Nëntorit 2014 që […]


 • Reforma në politikën fiskale dhe vullnet për decentralizim

  Shkruan: Artan Osmani Duke e vështruar politikën fiskale te Komunës së Ulqinit,mundë të thuhet që kjo komunë për shkakë të të ardhurave jo shumë të larta nga instrumentet e politikës fiskale që I perdor apo që I ka ne dispozicion për ti përdorur,ku bejne pjesë parasegjithash tatimi dhe tarifat vendore,nuk kanë ndonjë politik fiskale shumë […]


 • A e prishi qytetarja ruse imazhin e Kalasë së Ulqinit?

  Një ndërtesë e nisur në Kalanë e Ulqinit nga investitorja ruse Olga Orlova nuk është më nën ingerencat e inspeksionit të ndërtimit, i cili ka konstatuar se qytetarja ruse ka tejkaluar përmasat të parapara me projekt dhe ja ka ndaluar ndërtimin e mëtejshëm. E përditshmja Vijesti i ka kushtuar një shkrim në tërësi ndërtimit të […]