Articles Posted by the Author:

 • Pagë prej 25€ më shumë për ata që vijnë në punë me biçikleta

  Asambleja e qytetit italian Barit do të paguajë një shumë mujore prej 25 eurosh për ata qytetarë që vijnë në punë me biçikleta dhe do të sigurojnë fonde për të ndihmuar qytetarët që duan të blejnë biçikleta. Bari është qyteti i parë italian që e ka futur këtë pilot projekt, i cili zgjat katër muaj […]


 • POÇARI DHE PAZARI NË NJË TJETËR SHEKULL

  Nga Argëzon SULEJMANI Fabula e Poçarit të Stambollit, poezisë së mirënjohur të Dritëro Agollit, thuajse ka hyrë në hojet e legjendave të botësisë shqiptare. Ndjenja melankolike e poçarit që nuk mërzitet nga thyerja e një poçi të tregtuar, pasi ka dëgjuar blerësin të flasë (të fyejë) në gjuhën shqipe, është thënë bukur e ndjeshëm nëpër […] • POPULLI I ARSIMUAR NUK DURON ROBËRINË

  Shkruan Qani  Osmani Nëntori është muaji i festave kombëtare, muaj i rëndësishëm ku tradicionalisht promovohen vlerat e identitetit shqiptar. Pjesë e këtij promovimi ka qenë gjithmonë krenaria për prejardhjen dhe mbijetesën shekullor të një kombi autokton dhe të larmishëm, të një kombi që ka praktikuar disa religjione të ndryshme e megjithatë është bashkuar gjithnjë rreth […]


 • FUQIA E LUTJEVE

    Nga Frank Shkreli Ashtu si çdo vit tjetër edhe sivjet, mijëra pjesëmarrës nga e mbarë bota, përfshir udhëheqësit më të lartë Shteteve të Bashkuara dhe personalitete të ftuar nga mbarë bota, ishin të pranishëm në organizimin vjetor, “Prayer Breakfast” ose Mengjesi i Lutjeve, në Washington.  Për dekada tani, është bërë traditë që në këtë tubim […] • QASJE INTELEKTUALE PËR AKTUALITETIN SHOQËROR

  Qani Osmani,VIZIONE-shoqërore, politike dhe fetare, Ulqin, 2018 Nga Dr. Nail Draga Pas miratimit te pluralizmit në Mal të Zi për shqiptarët në këtë mjedis u hap mundësia e veprimtarisë botuese, ku pas një periudhe rreth tre dekada  janë arritur rezultate që janë  vlerësuar   nga opinioni i gjerë kulturor dhe shkencor. Në sajë të titujve të […]


 • NDËRTIMI I PAQES – PRIORITET PËR KOMUNITETIN TIM

  OJQ Horizonti i Ri, në partneritet me Organizatën Turistike të Ulqinit dhe Bibliotekën e Qytetit, shpallin THIRRJE PUBLIKE për pjesëmarrje në projektin “NDËRTIMI I PAQES – PRIORITET PËR KOMUNITETIN TIM”.Synimi kryesor i projektit është të fuqizojë dialogun ndërkulturor dhe të promovojë paqen dhe mirëkuptimin midis të rinjve në Ulqin dhe më gjerë. Aktivitetet kryesore të […]


 • Tuz: Denim prej 230€ për ngritjen e flamurit shqiptar

  Emin Beqaj nga Tuzi është dënuar në shumën prej 230€ për shkak se për festën e Ditës së Flamurit kishte vendosur flamurin shqiptar në shtëpinë e vet. Këtë dënim për qytetarin nga Tuzi e ka paguar subjekti politik Alternativa Shqiptare. I pari i koalicionit të partive shqiptare për zgjedhjet e 3 marsit, Nik Gjeloshaj, nëpërmes […]