Articles Posted by the Author:

 • DEMOKRACIA E PAKONSOLIDUAR

  Ndonëse po bëhën tri dekada nga miratimi i pluralizmit, në hapësirën etnogjeografike shqiptare ende mungon demokracia e konsoliduar, sepse të individët udhëheqës dominon egoizmi, liderizmi  e atavizmi politik, duke përdorur mjetet makiaveliste për qellime personale  ku shqiptarët në Mal të Zi  nuk  janë përjashtim i kësaj dukurie  në skenën politike të këtij mjedisi Dr.Nail  Draga […]


 • Ushtria e Kosovës – një “Made-in U.S.A!” ne Ballkan!

  Nga Beqir SINA NEW YORK CITY : Koordinatori Nacional për Qeverisje Lokale, Besnik Tahiri, ka thënë se pa diasporën shqiptare në Amerikë, Kosova, kurrë nuk do të ishte e pavarësuar, dhe nuk do të ishte këtu ku është sot. Këto komente Tahiri, i ka bërë pasi kthimit nga Amerika, ku ai ka marrë pjesë bashkë […]


 • “EDHE UNË JAM ME STUDENTËT!”

  “Shpresa kryesore e një vendi është edukimi i mirëi rinisë së tij.” Nga Frank Shkreli Ishte rinia dhe studentët shqiptarë që ndihmuan në bërjen e ndryshimit të madh, me shembjen e regjimit komunist të Enver Hoxhës, pothuaj 30-vjet më parë.  Por thirrja dhe ëndërra e tyre, pas pothuaj gjysëm shekulli diktaturë komuniste, që t’a bënin […] • CEDEM: ASH rritet, Forca bie, paritë tjera shqiptare jashtë listës – Ja numrat

  CEDEM, Qednra pëpr demokraci dhe të drejta të njëriut, ka paraqitur sot rezultatet e një hulumtimi të opinionit publik politik në Mal të Zi. Ky  hulumtim është realizuar në periudhën kohore prej 26 nëntorit deri me 8 dhejtor 2018. Partitë shqiptare që janë të pasqyruara në këtë hulumtim janë vetëm Alterantiva Shqiptare dhe Forca. Rezultatet […]


 • Lajmi i ditës vjen nga Tuzi – Bashkohen Alternativa dhe LDSH?

  Alternativa Shqiptare dhe Lidhja Demokratike Shqiptare, janë në prag të marrëveshjes parazgjedhore për zgjedhjet lokale të 3 Marsit, për komunë të plotë të Malësisë, mëson jo zyrtarisht portali Malesia.Org. Përpos marrëveshjes midis ASH-së dhe LDSH-së, të cilët sipas të dhënave tona, kanë bërë marrëveshje, pjesë e këtij koalicioni pritet të jetë edhe Unioni Demokratik i […]


 • NËNTË DEKADA JETË TË VETERANIT TË ARSIMIT NË ULQIN

  Mësuesi i mirënjohur MANUSH KASNECI Nga Rexhep Lleshi Njeriu i rriturdhe i shkolluar, ta njohë mirë një veprimtari dhe popullin me të cilin jeton nëafërsi, është e kuptuar, normale dhe e besuar. Por, ti duaj dhe ti përfillëato, veprimtarinë e vetë dhe mjedisin e punës, ende pa nuhatur e shijuar mirëjetën dhe rrjedhën e saj, […] • Mbi lёvizjen studentore nё Shqipёri

  Nga dr. Islam LAUKA Nё pёrfundim tё ligjёratёs sё djeshme nё UBT, njё student kёrkoi tё dijё mendimin tim rreth lёvizjes studentore nё Shqipёri. Mё poshtё, shkurtimisht, mendimi im pёr kёtё ҁёshtje: 1. Lёvizja studentore nё Shqipёri ёshtё e drejtё. Nё njё vend, ku nuk mund tё shkollohesh pёr shkak tё tarifave tё larta; nё […]


 • LAHUTA NUK KËNDON MË PËR SHQIPËRI DHE PËR SHQIPTARË

  Nga Frank Shkreli Unë nuk e di se ku qendron e vërteta mbi këtë çështje, por i vjen një erë shumë e keqe: nëse është pranuar ose jo propozimi i Serbisë për të regjistruar Lahutën si instrument të saj në UNESCO, si pasuri e saj kulturore.  Qeveritë dhe Ministritë e Kulturës gjatë viteve kanë një […]