Articles Posted by the Author:

 • DEMOKRACIA NUK PRET -ROLI I SHOQËRISË CIVILE

   Me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Demokracisë, 2019  Nga Frank Shkreli Ashtu si çdo vit edhe sivjet me 15 shtator, bota shënoi Ditën Ndërkombëtare të Demokracisë.  Dita Ndërkombëtare e Demokracisë, e përcaktuar si e tillë më 2007-n me një rezolutë nga Asamblea e Përgjithëshme të Organizatës së Kombeve të Bashkuara, (OKB) me qëllim që të […] • Demokracia duhet t’i ngjajë shiut që i lag të gjithë njëlloj

  Nga Gladiola  JORBUS 15 Shtatori ose Dita Ndërkombëtare e Demokracisë është një mundësi për të përkujtuar se demokracia duhet të njëjtësohet me njerëzimin. Demokracia mbështetet në trajtim, përfshirje dhe pjesëmarrje të barabartë. Ajo është një element themelor për zhvillimin e paqes dhe të drejtave të njeriut. Në Deklaratën Universale të të Drejtave të Njeriut përmendet se […] • Fotofakti: Në Ulqin fitojnë, në qytete tjera sponzorizojnë basketbollin

  Për krizën më të madhe të sportit në qytetin e Ulqinit në dekaden e fundit kanë folur dhe diskutuar mjaft qytetarë të cilët edhe nuk i përkasin botës së sportit. Probleme të mëdha janë me futbollin i cili vazhdon me gara falë angazhimit të lojtarëve vendas kurse klubi i basketbollit Ulqini kohë më parë ka […]


 • PARIMET THEMELORE TË LIRISË SË FJALËS JANË VLERA PËR TË MIRËN E MBARË NJERËZIMIT

                             Nga Frank Shkreli Liria e shtypit dhe e lirisë së fjalës në vëmendjen e grupit të vendeve të industrializuara G-7 javën që kaloi dhe në takimin vjetor të Asamblesë së Përgjithëshme të Kombeve të Bashkuara, këtë muaj, në Nju Jork. Javën që kaloi, përfaqsuesit më të lartë të vendeve anëtare më të industrializuara […]


 • Libri është liria shpirtërore

  Nga Gladiola Jorbus Letërsia është imitim i jetës (?!). Ky do të ishte një përkufizim pothuajse foshnjarak, sepse kur nis të lexosh, shpirti rreket t’u rikthehet episodeve sekrete, përjetimeve, silogjizmave, perceptimeve që shfaqen në dritë ndoshta pas shekujsh të tërë. Një dhuratë kjo e studiuesve, shkrimtarëve, poetëve, dramaturgëve  që nga antikiteti e deri më sot, […]