Articles Posted by the Author:


 • Provokim me 4C në Rashtishë, reagon qytetari i përgjegjshëm (foto)

  Në një tabelë treguese të rrugës për në fshatin Rashtishë e poshtme të Anës së Malit kohë më parë është mbishkruar shenja 4S. Ky veprim i autorëve të këtij mbishkrimi është një provokim në një zonë ku popullata është e tëra shqiptare. Në një fotografi të siguruar nga lexues të faqes sonë shihet edhe reagimi […] • 20 VJEÇARI I Festivalit “ALPET SHQIPETARE”

    MERGATA NDERTON DY SHTEPIA per familje ne nevojë PROMOVOHET EMISIONI KULTUROR PROMOVOHET SHTEPIJA KULTURORE NDERTUAR NGA MERGATA Tashme ështe bëre traditë njezetvjeçare qe te mbahet Festivali folklorik “Alpet Shqiptare” ne fshatin Vuthaj, Plavë-Guci me 1 Gusht. Ketë vit kemi zhvillime te reja ku festivali do te zgjase tri ditë. Gjithashtu, do te perurohen dy […]


 • Udhëtim nëpër trojet shqiptare: Manastiri, Shtëpia e Kongresit të Manastirit

  Udhëtim nëpër trojet shqiptare : Manastiri Shtëpia e Kongresit të Manastirit – Aty ku nisi edhe rruga drejt bashkimit kombëtar Nga Manastiri Beqir SINA “Një komb, një gjuhë, një flamur, një abece, një…..” Të fundit, të pambaruarën, i lë lexuesit ta gjejnë   MANASTIR : Këtë verë me udhëtimin tim të gjatë nëpër trojet shqiptare, […] • Liqeni i Prespës së shqiptarëve vendi që do të prekë shpirtin tuaj

    Nga Prespa, Beqir SINA Tokat shqiptare aty ky gjallon “Mbretëria” e zogjve të liqenit, florës dhe faunës së më të bukur në të gjithë rajonin PRESPA :Nëse për ndonjë arsye, këto ditë vere ke vendosur  të bësh një udhëtim të bukur në viset shqiptare, merr rrugën që të çon në tre shtete,  të ndara […]


 • SHQIPTARË, MOS KINI FRIKË NGA IDENTITETI JUAJ

  Nga Frank Shkreli   “Jeta është e shkurtër e studimi është i lodhshëm, njeriu është përtac nga mendja, publiku është i durueshëm dhe perdja është e siguruar kundrejt vërshëllimave, kështu që përse dikush të shqetësohet për faktet, kur është kaq e lehtë të lëshosh nga goja hamendje në tym?”  Kjo thënje e të urtit Faik […]


 • Infrastruktura sportive, një mollë e ndaluar për ulqinakët

    Nga Gjekë Gjonaj   Komuna e Ulqinit ka talentë të mrrekullueshëm të fushave të ndryshme sportive, futboll, hendboll,basketboll, karate, tenis e tjerë. Disa nga ata të përfshirë në klube e shoqata të ndryshme sportive kanë dëshmuar rezultate  të larta  në disa disiplina në nivel shtetëror, mbarëkombëtar dhe ndërkombëtar.Të gjitha këto suksese, që shumëkush mund […]