top
logo

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

feed-image Feed Entries
Histori


Nikoillë Ivanaj, personalitet i shquar i shtetit dhe pavarësisë shqiptare (II) PDF Print E-mail
Wednesday, 22 October 2014 21:49

Shkruan: Gjekë Gjonaj

Ndikimi  i presidentit amerikan Thomas Woodrov Wilson

I shqetësuar për fatin e ardhshëm të Shqipërisë  Ivanaj  nga Parisi , më  2 prill 1920 i drejtohet  presidentit amerikan Thomas Woordov Wilson ( 1913-1921) me shkresë, siç vijon :   ,, Në  kohën kur Konferenca e Paqes përfundon punimet e saj, unë apeloj në presidentin e Shteteve të Bashkuara të Amerikës në të mirë të popullit shqiptar, përfaqësues i të cilit jam, duke e lutur , që të  largojë ( shmang)   nga shteti  ynë të gjitha qëllimet( projektet) , që shkojnë në dëm të integritetit të tij politk  dhe shtetëror.

 
Portret: Smajl – Malo Malohoxha - Makinisti shembull PDF Print E-mail
Wednesday, 22 October 2014 15:35

Shkruan: Ismet Karamanaga

Ulqini shtrihet buzë detit, dhe deti ka qenë gjithmonë damari kryesor i zemrës së tij, ashtu siç është aorta, ena e cila e furnizon me gjak zemrën, duke i dhënë njeriut jetën. Kështu edhe Ulqini, gjatë historisë së tij 2500 vjeçare, ka qenë dhe ende edhe sot është i lidhur me detin. Natyrisht, sot lidhja me detin zhvillohet në kushte të tjera, pasi që zhvillimi i turizmit si degë kryesore e veprimtarisë së jetës, kërkon edhe marrëdhënie të tjera.

 
Presionet ndërkombëtare – ÇËSHTJA E ULQINIT (7) PDF Print E-mail
Monday, 20 October 2014 12:11

Shkruan: SABRI SALAJ


Më 20 shtator erdhi flota në Ulqin, ku qëndroi dy muaj në gatishmëri për të ndërhyrë në zgjidhje të çështjes së Ulqinit, në rast se Porta e Lartë nuk do ta zgjidhte. Presioni ndërkombëtar që iu bë këtij qyteti të vogël bëri jehonë të madhe në të gjithë botën. Vendosmëria e shqiptarëve në mbrojtje të trojeve të tyre tregonte se vendimet e fuqive të mëdha nuk ishin bërë në përputhje më të drejtën e popujve por mbi bazën e interesave të tyre.

 
Nikoillë Ivanaj, personalitet i shquar i shtetit dhe pavarësisë shqiptare ( 1) PDF Print E-mail
Thursday, 16 October 2014 11:45

Gjekë Gjonaj

Asnjëherë nuk  është e lehtë të shkruash  për personalitete të shquara të shtetit dhe pavarësisë shqiptare , mbase    të  gjithë veprimtarinë e vet  jetësore e vunë në shërbim të lëvizjes  kombëtare shqiptare.  Arma kryesore  për  këta burra të mëdhenj të Shqipërisë  në mesin e të cilëve   zë vend   edhe  trieshjani ( bashkëvendasi im)  Nikollë Ivanaj ( 1879- 1951)  ishte lapsi , ishin dijet, formimi  arsimor për liri , demokraci dhe përparim shoqëror. E veçanta e  Nikollë Ivanajt, bashkë   me elitën e burrave  famëmëdhenjë shqiptarë,  është se  ai  kurrë nuk mbajti “ pushkën  për krahu”  as “ vezme dhe gjerdanin e fishekëve” ngjeshur brezit.

 
Mobilizimi i vullnetarëve shqiptarë – ÇËSHTJA E ULQINIT (6) PDF Print E-mail
Sunday, 12 October 2014 22:04

Shkruan: SABRI SALAJ

Në të vërtete më 1 tetor Porta dha pëlqimin e saj përfundimtar për dorëzimin e Ulqinit, Malit të Zi dhe madje u zotua të vepronte kundër forcave të Lidhjes Shqiptare që kishin zënë pozicion përreth qytetit për t’u prerë rrugën forcave malazeze. Nga kjo doli një veprim i koordinuar i fuqive evropiane dhe i Portës së Lartë kundër Lidhjes Shqiptare.

 
« StartPrev12345678910NextEnd »

Page 1 of 28

bottom
top

Opinione

Reforma në politikën fiskale dhe vullnet për decentralizim
Sulejmani: Konstandini si fenomen që krekoset prej fëmijërisë
E përbashkëta që ndan shqiptarët
Ron Salaj: Klik lajmet, protesta digjitale dhe forenzika digjitale
Fadil Kraja: R R Ë N J Ë T ...
Simbolika e nëntorit

Turizëm

Video reportazh nga D'Olcinium International Festival
Flamujt përkrah njëri-tjetrit - D'Olcinium International Festival paqton Ballkanin
Mbahet kuvendi i OT të Ulqinit - Ja emrat e anëtarëve të këshillit ekzekutiv por edhe të atyre që nuk kaluan (foto)
OT e Ulqinit gjatë festivalit D olcinium International do të shpallë zyrtarisht te mbyllur sezonin turistik
Me 16 - 18 tetor OT e Ulqinit organizon Dolcinium International Festival

Diaspora

Politika e shumicës ndaj pakicës gjatë kalimit në demokraci
Nëntë shoqata unifikojnë programin për cështjen kombëtare
Gjekë Gjonlekaj, faqja e bardhë e Trieshit në Amerikë
Miqtë e shqiptarëve, në kongres dhe senatin e SHBA janë fitues
Video/emisioni: Çfarë u tha e çfarë vëndosen shoqatat shqiptare nga Mali i Zi në Michigan

Sporti

Ulqini dhe Tetova takohen në Durrës - Ndeshje miqësore e futbollistëve të rinjë (foto)
Edi Rama: Shqipëri - Serbi vitin e ardhshëm në Shkodër
Dhuna 3 UEFA 0 - Ja vendimi i UEFA-së për ndeshjen Serbi - Shqipëri
Nikshiq: Në ndeshjen e basketbollit Sutjeska – Peja kore raciste ”Vrite, vrite shqiptarin”(VIDEO)
Si u festua në Ulqin ndeshja Shqipëri - Serbi (foto)

bottom
please...