top
logo

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Në kërkim të zgjidhjes së statusit të Kohës javore - Mbahet mbledhja e grupit të punës të Kuvendit të Malit të Zi PDF Print E-mail
Friday, 07 November 2014 21:01

U mbajt takimi i gjashtë i Grupit të punës së Kuvendit të Malit të Zi për zgjidhjen e statusit të gazetës “Koha javore”

Grupi i punës i Kuvendit të Malit të Zi, i ngarkuar për zgjidhjen e statusit të gazetës “Koha javore”, ka mbajtur sot takimin e gjashtë në mjediset e Kuvendit të Malit të Zi.

Anëtarët e Grupit të punës së bashku me përfaqësuesit e Kuvendit të Malit të Zi, Ministrisë së Financave, Ministrisë së Kulturës, Ministrisë për të Drejtat e Njeriut dhe Pakicave dhe redaksisë së gazetës “Koha javore” kanë shqyrtuar çështjen e gjetjes së modelit të qëndrueshëm për funksionimin e gazetës “Koha javore”.

 

Në takim kanë marrë pjesë deputeti dhe koordinatori i Grupit të punës, Genci Nimanbegu, anëtari i Grupit të punës, deputeti Dritan Abazoviq (MZP), mr. Damir Davidoviq, sekretar i përgjithshëm i Kuvendit të Malit të Zi, Sllavica Mirkoviq, sekretare e Këshillit për sistemin politik në Kuvendin e Malit të Zi, Nikolla Vukiqeviq, drejtor i përgjithshëm i Drejtorisë për buxhet në Ministrinë e Financave, Mersudin Grediq, sekretar i Ministrisë për të Drejtat e Njeriut dhe Pakicave, Leon Gjokaj, u.d. i drejtorit të Drejtorisë për avancimin dhe mbrojtjen e të drejtave të popujve pakicë, Millosh Laleviq, këshilltar në Drejtorinë për media, si dhe Ali Salaj, redaktor përgjegjës i gazetës “Koha javore”.

Grupi i punës pritet që t’i propozojë Kuvendit të Malit të Zi zgjidhjen për statusin e ardhshëm të gazetës së vetme në gjuhën shqipe në Mal të Zi.

“Koha Javore” është themeluar nga Kuvendi i Malit të Zi në dhjetor të vitit 1999, kurse numri i parë ka dalë në shkurt 2002. Gjatë këtyre 13 vjetëve janë botuar gjithsej 638 numra duke luajtur një rol të rëndësishëm për lexuesit shqiptarë jo vetëm në Mal të Zi, por edhe më gjerë.

 

Comments 

 
0 #1 profile 2018-10-31 08:44
Need cheap hosting? Try webhosting1st, just $10 for an year.

 

Add comment

Stafi portalit mbanë të drejtën e mospublikimit të komenteve që thyejnë rregullat e komunikimit. Faleminderit për mirëkuptim.bottom
top

Opinione

Reforma në politikën fiskale dhe vullnet për decentralizim
Sulejmani: Konstandini si fenomen që krekoset prej fëmijërisë
E përbashkëta që ndan shqiptarët
Ron Salaj: Klik lajmet, protesta digjitale dhe forenzika digjitale
Fadil Kraja: R R Ë N J Ë T ...
Simbolika e nëntorit

Turizëm

Video reportazh nga D'Olcinium International Festival
Flamujt përkrah njëri-tjetrit - D'Olcinium International Festival paqton Ballkanin
Mbahet kuvendi i OT të Ulqinit - Ja emrat e anëtarëve të këshillit ekzekutiv por edhe të atyre që nuk kaluan (foto)
OT e Ulqinit gjatë festivalit D olcinium International do të shpallë zyrtarisht te mbyllur sezonin turistik
Me 16 - 18 tetor OT e Ulqinit organizon Dolcinium International Festival

Diaspora

Politika e shumicës ndaj pakicës gjatë kalimit në demokraci
Nëntë shoqata unifikojnë programin për cështjen kombëtare
Gjekë Gjonlekaj, faqja e bardhë e Trieshit në Amerikë
Miqtë e shqiptarëve, në kongres dhe senatin e SHBA janë fitues
Video/emisioni: Çfarë u tha e çfarë vëndosen shoqatat shqiptare nga Mali i Zi në Michigan

Sporti

Ulqini dhe Tetova takohen në Durrës - Ndeshje miqësore e futbollistëve të rinjë (foto)
Edi Rama: Shqipëri - Serbi vitin e ardhshëm në Shkodër
Dhuna 3 UEFA 0 - Ja vendimi i UEFA-së për ndeshjen Serbi - Shqipëri
Nikshiq: Në ndeshjen e basketbollit Sutjeska – Peja kore raciste ”Vrite, vrite shqiptarin”(VIDEO)
Si u festua në Ulqin ndeshja Shqipëri - Serbi (foto)

bottom
please...